Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Міський семінар для педагогів спеціальної освіти дитсадків

Переглядів: 3029
19.03.2015 - 08:42

Відповідно до плану роботи відділу освіти Артемівської міської ради 17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».

Метою заходу було окреслення актуальності питання мультисенсорного підходу в роботі з дітьми з особливостями розвитку, підвищення рівня знань, досвідченості по даному питанню вчителів для подальшої роботи в корекційно-відновлюваному процесі.

Практичний психолог ДНЗ №6 Наталя Пахомова обговорила з присутніми відеоролик мультфільму «Джек, Джек - атакує» для підведення учасників до поняття важливості многоканальної корекційно-розвиваючої роботи з дітьми. Після введення і занурення в тему шляхом проведення вправи «Асоціація» було опрацьовано питання щодо виявлення труднощів, які відчувають вузькі спеціалісти при організації корекційно-розиваючої роботи. Дії слухачів були побудовані на активному спілкуванні. Так, вихователь-методист ДНЗ №6 Наталя Сухенко розкрила поняття мультисенсорного підходу та довела актуальність даної роботи через призму нормативних документів.

Жвавий інтерес викликали доповіді вчителів-логопедів та вчителів дефектологів міста, а саме ДНЗ №49 Марини Борисенко, ДНЗ №24 Галини Кулайко, ДНЗ №25 Олени Кабацкой та інших, щодо особливостей розвитку почуттів дошкільника. В практичній частині семінару колектив дитсадка №6 «Барвінок» презентував досвід роботи, щодо розвитку сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи в освітньому процесі, який пройшов в формі творчої презентації «Поради Мері Поппінс».

Позитивні враження залишились у присутніх від відеоперегляду інтегрованих занять «Кафе для Дім Дімича» (вчитель-логопед ДНЗ №6 Вероніка Дмитрук) та «Мандрівка на круглу планету» (вчитель-дефектолог ДНЗ №6 Наталя Кітаєва). Були продемонстровані нові форми та прийоми використання многоканальності у процесі логокорекційної роботи з дітьми. Методист міського методичного кабінету Ірина Нікітіна змістовно проаналізувала переглянуті відео занять та надала діючі рекомендації щодо використання мультисенсорного підходу під час корекційної роботи.

На семінарі була проведена презентація посібників, створених педагогами міста. Найкращі посібники педагогів ДНЗ №№ 24, 25, 32, 49, 54 експертна група відзначила дипломами та грамотами.

Захід закінчився відпрацюванням рекомендацій, які будуть сприяти впровадженню мультисенсорного підходу у роботі з дітьми, підвищенню рівня професійної майстерності педагогів.

17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» м.Артемівська відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» м.Артемівська відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» м.Артемівська відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» м.Артемівська відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».17 березня на базі дитячого садка №6 «Барвінок» м.Артемівська відбувся міський постійно діючий семінар для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів дошкільних закладів міста на тему «Розвиток різних сенсорних каналів у процесі логокорекційної роботи».

Останні статті на сайті