Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Про надбавки до пенсії донорам

Переглядів: 2929
20.03.2015 - 11:02

У зв’язку з проведенням військових дій, на сьогоднішній день гостро стоїть питання про здачу крові. Людей, які неодноразове здали кров, цікавить, чи встановлюються до пенсії донорам надбавки.

             Статтею 13 Закону України “Про донорство крові та її компонентів” передбачено, що до пенсії почесним донорам України встановлюється надбавка в розмірі 10% затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

           Розмір такого прожиткового мінімуму, затверджений Законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” становить з  1 січня 2015 р. –1176 грн. Тому розмір надбавки до пенсії, передбаченої цим Законом , з 1 січня 2015 р. – 117 грн. 60 коп.

            За статтею 12 цього Закону донори, які безоплатно здали 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові, незалежно від часу їхньої здачі, набувають статусу Почесного донора України. Таким особам видається відповідне посвідчення і вручається нагрудний знак “Почесний донор України”. Посвідчення є підставою для надання пільг.

          Порядок видачі посвідчення і вручення нагрудного знака “Почесний донор України” затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.1999 р. № 796.

          Додаткове слід зазначити, що за п.2 постанови Верховної Ради України від 23.06.1995 р. №240/95-ВР “Про введення в дію Закону України “Про донорство крові та її компонентів “ (зі змінами) пільги, передбачені Законом України “Про донорство крові та її компонентів”, для осіб, які мають статус Почесного донора України, поширюються на громадян України, нагороджених нагрудним знаком “Почесний донор СРСР”.

          Особи, нагороджені знаком “Почесний донор Товариства Червоного Хреста УРСР”, права на встановлення надбавки до пенсії відповідно до Закону України “Про донорство крові та її компонентів” не мають.

 

І.В.Сподіна,
начальник управління праці
та соціального захисту населення
Артемівської міської ради

Останні статті на сайті