Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 210 гостей.

«Мамині вишиванки - лебеді білокрилі»

Переглядів: 3324
22.05.2015 - 07:36

«Мамині вишиванки – лебеді білокрилі» – під такою назвою 21 травня 2015 року пройшла година інформації до Дня вишиванки у бібліотеці-філіалі №2.

Ведуча познайомила присутніх (учнів 6 класу ЗОШ № 12) з історією української вишиванки, орнаментальними зображеннями та їхнім змістом. Дітям було цікаво, чому калину вишивали саме червоним кольором і чим відрізнялися узори на чоловічих та жіночих сорочках. Українська вишивка є одним з небагатьох національних брендів, відомих в усьому світі. Так роботи нашої землячки, майстра високого мистецтва вишивання Комісарової Л.С., відвідали Мюнхен, Париж та інші міста світу.

Була організована виставка творчих робіт читачів бібліотеки «Чарівна краса вишиванок», де були представлені рушники, картини, вишиті сорочки, а також, література з української етнічної культури та вишивки.

Віртуальна фотовиставка в Інтернет-центрі дала змогу познайомитися з вишиванками різних регіонів України. Її супроводжували пісні «Мамина сорочка», «Два кольори» та інші.

«Мамині вишиванки – лебеді білокрилі» – під такою назвою 21 травня 2015 року пройшла година інформації до Дня вишиванки у бібліотеці-філіалі №2.«Мамині вишиванки – лебеді білокрилі» – під такою назвою 21 травня 2015 року пройшла година інформації до Дня вишиванки у бібліотеці-філіалі №2.