Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 109 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Цікаве життя пришкільного майданчика «Веселкова країна» Соледарської школи №14

Переглядів: 3257
18.06.2015 - 08:24

Третій тиждень на подвір’ї Соледарської школи №14 дзвенять дитячі голоси і сміх двадцяти вихованців пришкільного майданчика «Веселкова країна».

Начальник пришкільного майданчика, вчитель початкових класів Раїса Мирошниченко разом з вихователями Іною Скоріною, Валентиною Аврамовою, практичним психологом Тетяною Швачко, вчителем англійської мови Маргаритою Шаповаловою, вчителем фізичної культури Іллею Бабошкіним, педагогом-організатором Ольгою Борисовою та практикантками, студентками ІІІ курсу Горлівського інституту іноземних мов Тетяною Лещенко і Любов’ю Чертовою працювали згідно зі складеним графіком роботи.

У приміщенні школи було обладнано ігрову кімнату, «кінозал» та кімнату для відпочинку дітей. Майданчик був забезпечений спортивним інвентарем, настільними іграми, дитячими книжками, іграшками та ляльковим театром. План проведення заходів у пришкільному майданчику було складено з урахуванням вікових особливостей дітей згідно з планом. Практичним психологом з учнями проводилась корекційна робота.

Відкриття пришкільного майданчика співпало з відзначенням Міжнародного Дня захисту дітей 2 червня. На святкову лінійку прийшли не лише учні 1-4 класів, але й 5-го, 6-го, їх батьки, бабусі і мешканці мікрорайону. Присутні радо зустріли веселих клоунів Бома, Лариску, Іриску та Аліску, які привітали дітей із святом, з початком літа і запросили у веселу подорож, яка почалася веселим спільним таночком. Після цього кожен капітан класу вибрав маршрутний лист і свято розпочалося. Кожен клоун чекав дітей на своїй станції, де проводилися веселі конкурси, завдання та естафети. Закінчилось свято конкурсом малюнків на асфальті і частуванням дітей цукерками, наданими Соледарською міською радою.

Щодня на майданчику проводилася ранкова гімнастика. З великим азартом діти брали участь у веселих стартах, спортивних змаганнях.

Під час екскурсій в поле діти вивчали тваринний та рослинний світ рідного краю, вчилися спілкуватися з природою, вивчали правила поведінки, збирали лікарські рослини. Екскурсії були пізнавальними й оздоровчими. Під час перебування на майданчику діти разом із вихователями зібрали липовий цвіт для безкоштовної фітотерапії проти вірусних інфекцій.

Також вихованцям пришкільного майданчика дуже сподобалася подорож у кінотеатр «Победа» міста Артемівська, де діти подивились мультфільм у 3Д «Ера Юрського періоду». Під час перебування у комплексі відпочинку діти із задоволенням розважалися грою на автоматі «вертоліт», «теніс», але найбільше сподобалася спортивна кімната із лабіринтами і батутом.

Дуже цікаво пройшли лінійка «Подорож до казкової країни», вікторина-презентація «По сторінках народних казок», а також презентація «Світ професій», із якої діти закріпили знання про професії пекаря, лікаря, вчителя, водія, та познайомилися із новими професіями: диспетчера, журналіста, садівника, пожежника.

Неординарним був день на майданчику під девізом «Подорож до країни Ввічливості і Доброти». Для дітей був підготовлений виховний захід «Бал Ввічливості», на якому Королева та її помічники навчили дітей бути добрими, ввічливими і турботливими до дітей, жінок, людей похилого віку. Після заходу вихователі організували рейд «Турбота», під час якого діти допомогли бабусям по господарству.

Цікаво пройшли заходи, присвячені Дню Конституції України: конкурс малюнків «Мої права та обов’язки», вікторина «Цвітеш ти пишно, земле моя мила, ти не окраїна, ти – Україна!», тематичне свято «Живи та міцній, наша юна Державо».

У роботі пришкільного майданчика активну участь беруть практикантки, студентки ІІІ курсу Горлівського інституту іноземних мов, Тетяна Лещенко і Любов Чертова та працівники Соледарського Центру дітей та юнацтва, які в тісній співпраці проводять всі дні із вихователями та дітьми.

Діти, батьки та бабусі щиро дякують адміністрації та вчителям школи за змістовний та цікавий відпочинок, за організацію оздоровлення учнів під час канікул.

 

Цікаве життя пришкільного майданчика «Веселкова країна» Соледарської школи №14Цікаве життя пришкільного майданчика «Веселкова країна» Соледарської школи №14Цікаве життя пришкільного майданчика «Веселкова країна» Соледарської школи №14

Останні статті на сайті