Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 143 гостя.

Урядовий портал

Вступили в дію оновлені ДБН щодо шкіл

Переглядів: 691

З 1 вересня 2018 року офіційно вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування шкільних навчальних закладів - ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти», які доступні за посиланням. Норми є обов’язковими та поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої та післядипломної освіти, а також навчальних комплексів.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Наші діти мають навчатися в сучасних комфортних та безпечних умовах. З 1 вересня вступили в дію державні будівельні норми щодо проектування шкіл. У нові ДБН ми внесли низку принципово важливих змін, що стосуються підвищення безпеки та комфорту дітей у навчальних закладах», - сказав він.

Зокрема, в оновлених ДБН «Будинки і споруди. Заклади освіти» введено:

  • обов’язкову енергомодернізацію будівель навчальних закладів.
  • проектування класів з можливістю групового та індивідуального навчання та збільшення площі класу на 1 учня з 2 до 3 кв. м. Це створить можливість для відкритого простору в школах.
  • обов’язкове облаштування інклюзивного простору для можливості навчання дітей з інвалідністю. Це зробить навчання доступним для кожного.
  • обов’язкове влаштування дверей з вільним відчиненням зсередини - двері «Антипаніка». Це підвищить безпеку.

«У майже 50% наших шкіл середня температура повітря в приміщеннях взимку не перевищує 16 градусів. Завдяки новим нормам щодо енергоефективності температура в класах стане комфортною. Крім цього, проведення сучасних енергоефективних заходів дозволить школам економити до 50% на опаленні та подовжити строк експлуатації будівель на 15-20 років», - пояснив Лев Парцхаладзе.

Оновлені ДБН були розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну ДБН В.2.2-3-97 «Будинки та споруди навчальних закладів».

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vstupili-v-diyu-onovleni-dbn-shchodo-shkil

20.09.2018 - 13:35