Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Від власників нерухомості місцеві бюджети Донеччини отримали у 2 рази більше, ніж торік

Переглядів: 569

За вісім місяців поточного року від платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до місцевої казни Донеччини надійшло 26 млн. гривень. Це на 106% або на 13,4 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
Для фізичних та юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, механізм сплати  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відрізняється.
Так, для платників - фізичних осіб 28 серпня 2016 року сплив термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що перебувало у власності у 2015 році. Фізичними особами до місцевих бюджетів Донецького регіону перераховано понад 3 млн. грн., що перевищує минулорічні показники у 5 раз або на 2,5 млн. гривень.
Платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до ДПІ ГУ ДФС у Донецькій області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
На Донеччині  зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Відповідно до наданих  ними податкових декларацій  річна сума податку складає 38,9 млн. грн., що на 16,2 млн. грн. більше у порівнянні з показниками 2015 року. На даний час юридичні особи поповнили місцеві бюджети майже на 23 млн. гривень.