Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Чи справляється рента за воду, використану для благоустрою території

Переглядів: 1174

Рентна плата за спеціальне використання води не справляється за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою територій міст та інших населених пунктів (пп. 255.4.3 ПКУ).

Перелік об’єктів благоустрою населених пунктів наведено у ст. 13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 р. № 2807-IV (даліЗакон № 2807).

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть утворювати підприємства для утримання об’єктів благоустрою державної та комунальної власності. У разі відсутності таких підприємств згадані вище органи в межах своїх повноважень визначають на конкурсних засадах відповідно до закону балансоутримувачів об’єктів (п. 1 ст.15 Закону № 2807).

Суб’єктами господарювання, що мають на балансі об’єкти благоустрою міста або населеного пункту (майдани, вулиці, проїзди, парки, сквери, бульвари, кладовища) і використовують воду для потреб зовнішнього благоустрою території міста або іншого населеного пункту, не справляється рентна плата за спеціальне використання води за обсяги такої використаної води.