Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

ExportUA

Особливості справляння рентної плати за спецводокористування у 2018 році

Переглядів: 607

Ставки рентної плати за спеціальне використання води збільшено на 16,8%. Вони застосовуються під час обчислення податкових зобов’язань за результатами господарської діяльності у 2018 році.

Платники рентної плати за спецводокористування  подають квартальні податкові декларації до ДФС за місцем податкової реєстрації (пп. 257.3.4 ПКУ).

ДФС в листі від 19.01.2018 р. № 1579/7/99-99-12-03-04-17 зауважила, що норми пп. 257.3.4 ПКУ у частині подання платником рентної плати податкової звітності необхідно застосовувати з урахуванням п. 63.3 ПКУ, а саме: подавати звітність за неосновним місцем обліку — місцезнаходженням водних об’єктів чи об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність із використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об’єктів.

На податковий облік за неосновним місцем обліку необхідно брати водокористувачів, до складу яких входять структурні підрозділи, розташовані на територіях інших, ніж головне підприємство, тобто за місцезнаходженням водних об’єктів, з яких здійснюється забір води, чи за місцезнаходженням об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність із використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об’єктів.

Крім того, з 2018 року об’єкт оподаткування рентною платою за спецводокористування — це фактичний обсяг води, що обліковується як результат водозабору та водопідготовки, наприклад, очищення або оброблення до встановлених для відповідного водного об’єкта нормативних вимог споживання.