Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

У які строки сплачують ЄСВ підприємці-загальносистемники за 2017 рік та 1-й квартал 2018 року

Переглядів: 772

У зв’язку зі змінами у законодавстві, починаючи з 01.01.2018, підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ за себе за результатами кожного кварталу. Такі платежі потрібно здійснювати до 20-го числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачують єдиний внесок. Однак уперше за такою схемою ЄСВ підприємці-загальносистемники сплачують до 20 квітня за 1-й квартал 2018 року.

Своєю чергою, платники ЄСВ на загальній системі оподаткування зобов’язані сплатити ЄСВ, нарахований за 2017 рік, до 10 лютого 2018 року.

Поряд із цим фізособи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, до 10 лютого 2018 року мають подати за себе Звіт із ЄСВ за 2017 рікзгідно з таблицею 1 додатка 5 установленої законодавством форми звітності із зазначенням типу форми «початкова».

Тільки у трьох випадках штраф за порушення трудового законодавства накладається одразу - Держпраці 

Голова Держпраці Роман Чернега звернувся до роботодавців та наголосив на вимогах трудового законодавства.Держпраці не каральний орган і більшість роботи спрямовано на роз’яснення та попередження порушень трудового законодавства.

Тільки у трьох випадках за підсумками інспекційного відвідування штраф накладається одразу, це – за виявленого неоформленого працівникавстановлення заборгованості із виплати зарплати або недотримання виплати мінімального розміру зарплати. Інші виявлені порушення роботодавець має можливість виправити.

"Людина, яка не буде працювати офіційно, не буде сплачувати єдиний соціальний внесок у Пенсійний фонд, не отримає пенсію", – наголосив Голова Держпраці.

Нелегальний працівник позбавлений будь-якої соціальної захищеності від держави. Адже відсутність внесків до фондів соціального страхування унеможливлює соціальний захист працівників, тому такі особи втрачають право на отримання гарантії виплати своєчасної та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу. Неоформлений офіційно працівник втрачає трудовий стаж при розрахунку розміру пенсії.