Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Збираємо врожай безпечно

Переглядів: 1863
15.06.2021 - 11:13

Цьогоріч погода внесла свої корективи щодо термінів збирання ранніх зернових культур, але це лише підтверджує той факт, що ця робота відбувається в дуже складний період, який пов'язаний з напругою праці, підвищеною температурою та вологістю оточуючого повітря. З оглядом на ці чинники - питання безпеки і організації роботи працівників знаходяться на першому місці!

Серед професій найнебезпечнішою є професія механізатора. Механізатор працює понаднормово, у темний час доби, за несприятливих погодних умов, під впливом високих рівнів вібрації, шуму, температурних перепадів, що призводять до стомлення, і як наслідок, може спровокувати працівника до дій, що не відповідають вимогам безпеки. Тому перед початком зерно-збиральних робіт керівниками господарств необхідно провести певні організаційно-профілактичні заходи для недопущення випадків травмування працюючих на жнивах.

До роботи механізаторами допускати осіб віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд та не мають протипоказань за станом здоров'я, пройшли навчання та мають посвідчення на право управління даною сільськогосподарською технікою.

Техніка, яка залучається до роботи, має бути зареєстрована та пройти відповідний обов’язковий технічний контроль, забезпечена протипожежним устаткуванням та вогнегасниками,  медичними аптечками. Бункери для зерна повинні мати решітки або кришки і бути обов’язково замкнені. Ремонтні, та налагоджувальні роботи та технічне обслуговування сільськогосподарської техніки проводять за межами ланів та тільки після повної зупинки всіх агрегатів. Всі небезпечні вузли зернозбиральної техніки повинні бути обладнані захисними кожухами, робота без яких категорично забороняється.

До початку робіт всі працівники проходять відповідне навчання та перевірку знань з охорони праці, відповідні інструктажі, забезпечуються спецодягом, засобами індивідуального захисту. Заздалегідь готуються і обладнуються місця відпочинку. Не дозволено відпочивати під машинами, в кабіні машини під час роботи двигуна, серед поля, у копицях тощо.

Під час роботи в полі і руху по дорогах нікому, крім комбайнера, не дозволяється знаходитися на зернозбиральному комбайні. Перегон сільськогосподарської техніки з використанням доріг загального користування потрібно проводити за узгодженими з поліцією маршрутами з обов’язковим спеціальним супроводом.

Усі ці вимоги нормативно-правових актів відомі, але не буде зайвим ще раз звернути увагу працівників на те, що їх невиконання може призвести до невиправного.      

Бахмутське міське відділення управління бажає керівникам підприємств провести жнива ранніх зернових в найкоротші терміни та з найменшими втратами, а головне - зберегти життя та здоров’я людей, які працюють на жнивах.

 

Бахмутське міське відділення управління
виконавчої дирекції  Фонду соціального

страхування в Донецькій області