Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Рішення Артемівської міської ради від 25.02.2015 №6/62-1171

Переглядів: 2381
сессия : 

Про заборону суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території м. Артемівська, продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування

Розглянувши лист від 24.02.2015 № 01-0488-11 коменданта військової комендатури міста Артемівськ Ковальського В.М. щодо заборони суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території м. Артемівська, продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування, враховуючи складну ситуацію, пов’язану з проведенням у регіоні Антитерористичної операції, з метою зниження напруженої соціально-психологічної обстановки у місті, зменшення ризиків скоєння правопорушень,  відповідно до п.26 ч.1 ст.10 Закону України від 20.12.1990 №565-XII «Про міліцію» із внесеними до нього змінами, Закону  України  від 24.02.1994 №4004 «Про забезпечення санітарного та епідемічного  благополуччя населення» із внесеними до нього змінами, Закону  України  від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», із внесеними до нього змінами, Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 №854, із внесеними до них змінами, Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів  України від 15.06.2006 № 833, із внесеними до нього змінами, Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1996 №369, із внесеними до них змінами, Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки  та з питань європейської інтеграції України  від 24.07.2002 № 219, із внесеними до них змінами, Правил благоустрою у місті Артемівську, затверджених рішенням Артемівської міської ради від 24.07.2013 № 6/41-744, керуючись ст.ст. 26, 59, 73 Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР  «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні» із внесеними до нього змінами, Артемівська  міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Тимчасово (на період проведення Антитерористичної операції) заборонити суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території м. Артемівська, продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння, тощо).
  2. Рекомендувати Артемівській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області (Розсоха) провести інвентаризацію суб’єктів господарювання, що реалізують алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво, з метою створення єдиного реєстру таких суб’єктів, та надати перелік зазначених суб’єктів:
    1. Артемівському міському відділу (з обслуговування м. Артемівськ та Артемівського району) ГУ МВС  України у Донецькій області (Кожухівський) для здійснення контролю за продажем алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива.
    2. Відділу торгівлі, громадського харчування, побутових та платних послуг Артемівської міської ради (Чистякова) для проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння, тощо).
  3. Відділу торгівлі, громадського харчування, побутових та платних послуг Артемівської міської ради (Чистякова):
    1. Забезпечити в установленому законодавством порядку оприлюднення даного рішення у місцевих засобах масової інформації та шляхом розміщення на офіційному веб – сайті Артемівської міської ради.
    2. Провести з суб’єктами господарювання, які здійснюють продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, роз’яснювальну роботу щодо заборони реалізації зазначених напоїв особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння, тощо).
  4. Артемівському міському відділу (з обслуговування м. Артемівськ та Артемівського району) ГУ МВС  України у Донецькій області (Кожухівський) з метою забезпечення дотримання порядку та тиші в громадських місцях на території м. Артемівська:
    1. Посилити охорону громадського порядку та здійснювати патрулювання у м. Артемівську з двадцять другої години вечора по восьму годину ранку.
    2. Забезпечити на території м. Артемівська виконання власниками підприємств, установ та організацій сфери обслуговування, суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію спиртних напоїв, вимог даного рішення.
  5. Рекомендувати військовій комендатурі міста Артемівськ, командуванню військових підрозділів у м. Артемівську:
    1. Провести профілактичну роботу з військовослужбовцями щодо додержання ними військової дисципліни, громадського порядку, правил поведінки.
    2. Забезпечити суворий контроль за дотриманням і неухильним виконанням військовослужбовцями вимог військових Статутів.
  6. Встановити, що дане рішення набирає чинності з дня, наступного за днем його прийняття, але не раніше дня розміщення на офіційному веб-сайті Артемівської міської ради.
  7. Рекомендувати Соледарській (Товстокоренко) та Часовоярській (Опанасенко) міським радам  розглянути питання  про заборону суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території міст Соледар та Часів Яр відповідно, на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування.
  8. Організаційне  виконання рішення покласти на відділ торгівлі, громадського харчування, побутових та платних послуг Артемівської міської ради (Чистякова), Артемівський міський відділ (з обслуговування м. Артемівськ та Артемівського району) ГУ МВС  України у Донецькій області (Кожухівський), Артемівську об’єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Донецькій області (Розсоха), першого заступника міського голови Савченко Т.М.
  9. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Артемівської міської ради з питань депутатської діяльності, законності і правопорядку (Захаренко), секретаря Артемівської міської ради  Кіщенко С.І.

Міський голова                                                                      О.О.РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення Артемівської міської ради від 25.02.2015 №6/62-1171
Про заборону суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території м. Артемівська, продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, які мають ознаки приналежності до будь-якого військового формування
15.84 KB