Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 97 гостей.

Презедент України

Донарахування ЄСВ

Переглядів: 855
Питання: 

У лютому 2016 р. у працівниці закінчується лікарняний у зв’язку з вагітністю та пологами. Чи потрібно здійснювати сплату єдиного внеску виходячи з розміру мінімальної заробітної плати?

Відповідь: 

У разі якщо сума лікарняного у зв’язку з вагітністю та пологами, яка припадає на лютий 2016 р., становить менше розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законодавством на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), то потрібно здійснити сплату єдиного внеску виходячи з розміру мінімальної заробітної плати.

Норма законодавства щодо сплати єдиного внеску за основним місцем роботи виходячи з розміру мінімальної заробітної плати (доходу) набрала чинності з 01.01.2015 р. та продовжує діяти у 2016 р.

Частиною п’ятою ст. 8 Закону про ЄСВ визначено, що у разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Отже, у лютому 2016 р. потрібно здійснити донарахування єдиного внеску до розміру мінімальної заробітної плати, проте за новою ставкою — 22%.