Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 116 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Заходи Державного навчального закладу «Артемівський центр професійно технічної освіти» з відзначення 70-річчя Великої Перемоги в другій світовій війні та Міжнародним днем громадян похилого віку

Переглядів: 4340
02.10.2015 - 07:48

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку — свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі.

В сучасному світі та сьогоденних подіях моральна сторона набуває все більшої актуальності і тому ми вважаємо що обговорення цієї теми дуже важливе для сучасної молоді. В нашому навчальному закладі ДНЗ «Артемівський центр професійно технічної освіти», також піднімається    ця важлива тема. А саме проведено, до святкування дня людини похилого віку, ряд заходів які спрямовані на формування соціальної та моральної свідомості підлітків. Зацікавлено учнями сприймалися такі форми роботи як бесіди «Мудрі і багаті літами», «Старість наших батьків – це наша старість»; виховні години «Хто про старих дбає, той гідною людиною зростає».

Була оформлена виставка «Все на світі уміють бабусині руки (рушники моєї бабусі)» де виставлялися роботи зроблені руками бабусь наших учнів.

Таким чином цей день для нас та наших учнів не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь.

Також є сторінки історії, які забути неможливо. Саме такою датою є 70-річчя Великої Перемоги в другій світовій війні. На нашу думку це велике свято як для ветеранів, так і для наступних поколінь, бо кажуть , «Не щезне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами.»

Вшанування  ветеранів стало доброю традицією нашого закладу, в цьому приймають участь як педагогічний склад, так і учнівська молодь.  Були проведені наступні заходи: літературні читання «Поети та письменники  про визволення Донеччини»; виставка художньої літератури «Ваш життєвий щлях наша славна історія»; єдиний урок «1939-1945. Пам' ятаємо!  Перемогаємо!»; відвідування пам 'ятних місць Артемівська; оформлення стенду «Вшануємо ветеранів».

Також протягом року ми цікавимось  життям та потребами наших ветеранів Мартиненко Тамари Дмитрівни та Баграй Ніни Селівьорстовні.  Цього року наша допомога полягала в прибиранні преусадібної  ділянки (ремонт забору, миття вікон та інше) та у ремонті кухні та ванної кімнати (переклейка шпалер, побілка стелі).Тож ми, молоде покоління, завжди будемо пам'ятати героїчні подвиги нашого народу в роки Великої Вітчизняної війни. Навіки залишаться в наших серцях імена героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. А живих ми завжди будемо шанувати та допомагати.