Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Верховна рада України

В Артемівську пройшов круглий стіл присвячений проблемам працевлаштування, та проблемам розвитку малого і середнього бізнесу

Переглядів: 2065
13.11.2015 - 14:12

Обговорення проблем працевлаштування вимушено переміщених осіб, та розвитку середнього і малого бізнесу відбулося в рамках проекту ПРООН, який при підтримці уряду Японії реалізується в Артемівську. Проект має назву «Бізнес Дім», і за словами  менеджера проекту Ірини Іванової має стати в майбутньому фундаментом для розвитку нової економічної стратегії міста Артемівська, та підтримки малого і середнього бізнесу. 

Присутні у малому залі виконкому обговорили майбутні перспективи, та підняли сьогоденні проблеми артемівських підприємців. Як розповів координатор програми економічного розвитку в Донецькій та Луганській області Іван Мукомєл, сьогодні в Артемівська є унікальна можливість отримувати фінансову підтримку на розвиток власного бізнесу від міжнародних донорів, зокрема і від Програми Розвитку ООН.

За словами координатора, нещодавно  завершився другий етап розподілу малих грантів за програмою ООН. З серед більш ніж 800 пропозицій стосовно заснування та розвитку бізнесу, більше 200 були подані саме з Донецької області. Однак, при цьому, за словами Івана Мукомєла, в цих проектах відзначається дуже низька професійна підготовка. Людям, які мріють про бізнес, або про його подальший розвиток, не вистачає обізнаності, та професійної освіти. Підвищити освіту та обізнаність і має проект «Бізнес Дім». В рамках проекту планується проведення безкоштовного навчання для всіх, хто мріє започаткувати власну справу.  В перспективі, окремий семінар планується провести і для тих підприємців, які вже мають власний бізнес.

Також в рамках проекту передбачено встановлення системи «Електронна черга», в «Центрі надання адміністративних послуг», та створення робочого міста для можливості всім кому потрібно попрацювати зі своїми документами для подання їх в ЦНАП.

Підприємці, присутні на круглому столі, зауважили, що сьогодні для них існують дві головні проблеми. Одна з яких – дуже низький рівень інформованості.  Принаймні, навіть про малі гранти від ПРООН у місті в середі підприємців знали одиниці.  Друга, це відсутність ринку збуту, та коштів на розвиток.

Після бурного обговорення ситуації, що склалася навколо бізнесу Артемівська, та створення робочих міст, присутні на круглому столі прийшли до висновку, що місту необхідно терміново спланувати нову економічну стратегію розвитку, повисіти рівень обізнаності, та професіоналізму бізнесменів. А ще провести ряд семінарів, які допоможуть вимушено переміщеним особам, та активним громадянам Артемівська створити власні робочі місця і інтегруватися в бізнес-середовище міста.  З цією ціллю, організатори круглого столу запросили всіх охочих записуватися на безкоштовний триденний семінар «Будуй своє завтра – сьогодні!».   Який з 19 по 21 листопада проходитиме в Артемівську.  Записуватися на до участі в навчальному курсі можна вже з понеділка, за номером 063-300-57-24.