Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

До Дня гідності та свободи

Переглядів: 3737
18.11.2015 - 07:40

На відзначення Дня гідності та свободи Часовоярським Центром дитячої та юнацької творчості проведено захід «Україна – територія гідності та свободи», до участі в якому були запрошені вихованці Малої академії наук, члени секції «Основи науково-дослідницької діяльності», школярі міста. Захід відбувся на базі місцевого історико-краєзнавчого музею.

У формі екскурсії-лекції керівник секції Валерій Богуненко розповів представникам підростаючого покоління про славетний внесок наших земляків-донбасівців – Олексія Тихого, Василя Стуса, Івана Дзюби та багатьох інших – у відродження історично-культурної та політичної свідомості українців у другій половині ХХ ст. У нелегких умовах пригнічення людського прагнення до свободи совісті, слова, демократичного політичного життя радянською владою, а також тиску на українську культуру, поступової русифікації вони зберегли насамперед почуття власної гідності та національної самобутності, кинувши цим самим виклик тоталітарній системі. Незважаючи на переслідування та страждання, саме ці постаті в історичній перспективі вийшли переможцями, адже вони стояли біля витоків української незалежності.

По закінченню лекції-екскурсії відбулося ознайомлення юних дослідників із матеріалами про нашого земляка - часовоярця Олексія Тихого, що зберігаються в музеї.

На відзначення Дня гідності та свободи Часовоярським Центром дитячої та юнацької творчості проведено захід «Україна – територія гідності та свободи», до участі в якому були запрошені вихованці Малої академії наук, школярі міста. На відзначення Дня гідності та свободи Часовоярським Центром дитячої та юнацької творчості проведено захід «Україна – територія гідності та свободи», до участі в якому були запрошені вихованці Малої академії наук, школярі міста.

Останні статті на сайті