Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 334 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Держава зробила крок на зустріч бізнесу з метою легалізації робочих місць та підвищення рівня заробітної плати!

Переглядів: 1810
10.02.2016 - 10:02

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року №909-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон №909), яким, зокрема, внесено зміни до Закону України від 8 липня 2010 року №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464).

Безумовним позитивом в податкових змінах є запровадження єдиної ставки (22 відсотка) нарахування єдиного соціального внеску.

Зменшення ставки єдиного внеску це, по-перше, зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, що дозволяє суб’єктам господарювання збільшувати інвестиції у виробництво, підвищувати заробітну плату (посилювати мотивацію праці і підвищувати купівельну спроможність населення).

А в сукупності це призведе до підвищення ефективності виробництва, збільшення доходів підприємств, зростанню товарообігу, а, отже, і до збільшення надходжень податків та зборів до бюджету.

Проте, головною метою прийняття закону є виведення заробітної плати з тіні, легалізації робочих місць. Зі зниженням податкового навантаження немає сенсу використовувати незаконні ризиковані механізми та схеми ухилення від сплати податків та зборів. Таким чином, знижуючи ставку єдиного внеску держава зробила відповідальний крок назустріч бізнесу.