Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 140 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Вивчаємо мови впродовж всього життя

Переглядів: 2581
28.09.2016 - 12:10

З метою ознайомлення учнів із європейськими мовами, з культурою європейських країн; розвитку інтересу до навчання іноземних мов, формування в дітей та учнівської молоді відкритості, толерантного ставлення до відмінних ідей, цінностей, культури, мистецтва, вірувань інших народів, здатності диференціювати спільне і відмінне в різних культурах, спроможності сприймати українську культуру як невід'ємну складову культури загальнолюдської, у Бахмутському НВК №11 відзначили Європейський день мов.

Організація ЮНЕСКО оголосила ХХІ століття добою поліглотів. В 2001 році на весь світ прозвучав девіз «Вивчаємо мови впродовж всього життя» та було прийнято рішення про щорічне проведення Європейського дня мов 26 вересня.

Учителі іноземних мов підготували уроки та інформацію, де наголосили, що зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою. Учні дізналися, що у європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються такі мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійська, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська, шведська, естонська. Українську мову в Європі як політичну не визнають, але все одно шанують, адже Україна заявляє про себе як європейська держава.

На засіданні шкільного клубу «Євроклуб» було наголошено, що зараз понад 700 мільйонів осіб вивчають англійську мову як іноземну і для 340 мільйонів вона є рідною. Школярі дізналися, що лінгвісти вважають англійську мову найбагатшою мовою на планеті, її словниковий запас налічує більше 10 мільйонів слів, при цьому 500 тисяч слів є спеціалізованими термінами.

У Бахмутському НВК №11 відзначили Європейський день мов. У Бахмутському НВК №11 відзначили Європейський день мов.