Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

ExportUA

Через порушення прав інтелектуальної власності митники Донеччини 27 разів зупиняли митне оформлення товарів

Переглядів: 2965
05.12.2016 - 13:31

Одним із завдань співробітників  митниці є  попередження порушень прав інтелектуальної власності та унеможливлення потрапляння до країни підроблених товарів, які часто виявляються низької якості або навіть можуть завдати шкоди споживачеві.

Так протягом десяти місяців 2016 року в Донецькій митниці ДФС  призупинялося митне оформлення 27 товарів  по 14 митним деклараціям. У порівнянні з відповідним періодом 2015 року цей показник збільшився майже вдвічі.                

Серед затриманих товарів: підшипники ТМ «FAG» та «INA», тролейбуси «MERCEDES», продукти «ЧУМАК», плити газові «ZANUSSI», ремні приводні «ЯРТ», комбайни «JOHN DEERE», датчики фотоелектричні «Panasonic», розподільчі пристрої для повітряних генераторів «Schneider Electric», мобільні телефони «iPhone». Митне оформлення всіх призупинених товарів продовжено на підставі разових листів-дозволів від правовласників.

Протягом січня-жовтня  посадові особи сектору з питань захисту прав інтелектуальної власності та експортного контролю  Донецької митниці ДФС залучалися до проведення оглядів товарів, що можуть  порушувати права інтелектуальної власності в 5 випадках. В 4 випадках за результатами оглядів здійснено призупинення митного оформлення товарів за ст. 399 Митного кодексу України (призупинення митного оформлення товарів на підставі даних митного реєстру).

З метою  недопущення  потрапляння контрафактних товарів на український ринок ведеться митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності, в якому зазначаються всі необхідні характеристики товарів, які містять такі об’єкти, а також координати власників прав, їх представників та перелік осіб які мають дозвіл на переміщення таких товарів через митний кордон України. Із переліком об'єктів права інтелектуальної власності, включених до митного реєстру, можна ознайомитися на сайті ДФС: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/.

Останні статті на сайті