Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 136 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України спрямовано більше півмільярда гривень

Переглядів: 2140
04.04.2017 - 07:48

За результатами роботи перших двох місяців 2017 року  Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України спрямовано 576,7 млн грн митних платежів. Надходження до держбюджету за січень - лютий 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшилися на  30%, або майже на 134 млн гривень.

Рівень перерахувань Донецькою митницею ДФС митних платежів у Державний бюджет України обумовлений, насамперед, стабільністю роботи основних бюджетоформуючих підприємств металургійної, вугільної й машинобудівної галузей Донецького регіону.

Однак, слід зазначити, що надходження митних платежів до скарбниці країни від  Донецької митниці ДФС могли б суттєво збільшитись за рахунок здійснення митних формальностей суб’єктами ЗЕД, що проводять митне оформлення не за місцем розташування. Так, за звітний період більше 600 млн грн, що складає 119% від суми митних платежів, фактично перерахованих до держбюджету Донецькою митницею ДФС за січень – лютий 2017 року, сплачено такими підприємствами в інших митницях ДФС.

За підсумками роботи за січень - лютий 2017 року основним бюджетоформуючим товаром по Донецькій митниці ДФС залишається вугілля – 53% від загальних перерахувань у держбюджет, або майже  306 млн гривень.

Товари, що традиційно імпортують найбільш потужні підприємства регіону для своїх виробничих потреб, складають решту інших основних бюджетоформируючих товарів по митниці, а саме:

  • інши метали та  вироби з них - 76,3 млн грн,
  • феросплави - 44,1 млн грн,
  • вогнетривкі матеріали та вироби - 41,7 млн грн,
  • промислове обладнання й транспорт - 34,8 млн гривень.

Додаткові надходження, отримані внаслідок проведення постійної неупередженої роботи з контролю чистоти декларування за січень - лютий 2017 року становить майже 4,7 млн  гривень.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами,  упродовж  січня-лютого поточного року митницею видано 261 сертифікат форми EUR.1. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість виданих  митницею сертифікатів зросла на 5% .

Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Румунія – 52; Італія – 44; Німеччина – 33; Словенія – 29, Польща – 28.

У розрізі товарів, найбільша кількість сертифікатів видана на наступні товари: «свинець», «сплав свинцю», «частини прокатного стану», «частини правильної машини», «халва соняшникова», «натуральний бджолиний мед».