Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

На Донеччині відбулась зустріч представників кінологічних служб силових відомств регіону: обмін досвідом - запорука безпеки громадян та країни

Переглядів: 2605
04.04.2017 - 08:12

Днями в Головному управлінні Національної поліції (ГУНП) в Донецькій області на базі кінологічного центру поліції в Донецькій області, відкритому місяць тому, відбулася міжвідомча нарада, присвячена питанням роботи та взаємодії кінологічних підрозділів різних силових структур області.

У нараді взяли участь керівники управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області, кінологічного центру, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Донецького та Краматорського прикордонних загонів, Кінологічного союзу України, Всеукраїнської федерації кінологічного спорту, а також інспектори - кінологи Донецької митниці ДФС.

У митниці на даний час  успішно працює три кінологічні команди, до складу яких входять три інспектори-кінологи  та, звичайно, три «чотирилапі помічники». Упродовж минулого року команди пройшли курс з підготовки службових собак по пошуку наркотичних засобів. Всі успішно склали іспити та отримали Сертифікати у Центрі спеціальної підготовки та кінологічного забезпечення  Державної фіскальної служби України.

У ході зустрічі розглядались питання налагодження взаємоузгоджених зав’язків для обміну досвідом роботи. Звичайно, у кожної силової структури своя специфіка роботи  та свої «секрети»  для досягнення позитивного результату. Але мета у всіх спільна – безпека громадян та країни.

Представників поліцейських команд зацікавив метод «вільного пошуку», який використовують у своїй роботі митники. Це методика дресури, яка займає досить багато часу (до півроку) та дозволяє швидко перевіряти великий потік транспортних засобів та виявляти наркотичні засоби. Собака може самостійно виявити та починати переслідувати «джерело запаху». В.о. начальника відділу кінологічного забезпечення Донецької митниці ДФС Євген Кошкош зазначив: «Ми готові поділитися своїм досвідом, як працювати на морських суднах, автотранспортних засобах, а співробітники поліції – досвідом роботи собак на вулиці».

По завершенню заходу прийнято рішення щодо складання спільного із кінологічним центром поліції в Донецькій області плану дій для подальшої взаємодії при проведенні спільних тренувань, а також обміну методиками дресури щодо виявлення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

 

Останні статті на сайті