Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Надходження до держбюджету від Донецької митниці ДФС наближаються до позначки 5 млрд гривень

Переглядів: 3194
29.11.2017 - 13:54

За десять місяців 2017 року митниками Донеччини  до Державного бюджету України перераховано майже 4,9 млрд грн митних платежів. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року надходження до казни держави збільшилися на 67 %, або на 1,95 млрд гривень. Тільки у жовтні поточного року до держскарбниці надійшло близько 633 тис. грн, що на 62%, або 243 млн грн, більше, ніж торік. Левову частку сплачених платежів традиційно складає податок на додану вартість, доля якого в загальній сумі перерахованих платежів становить майже 96 % або 4,7 млрд гривень. 

Найбільші суми податкових надходжень отримані за рахунок митного оформлення товарів, що імпортують для власних виробничих потреб найпотужніші підприємства регіону. За підсумками роботи у січні - жовтні 2017 року основним бюджетоформуючим товаром по Донецькій митниці ДФС є вугілля – 47,3% від загальних перерахувань у держбюджет або 2 302,7 млн гривень. Також до п’ятірки «лідерів» входять: кокс - 438 млн грн,  промобладнання, транспорт - 388,2 млн грн, вогнетривкі матеріали та вироби - 361,7 млн грн, феросплави – 336,8 млн грн перерахувань до Держбюджету України.

 Позитивна динаміка показників надходжень митних платежів забезпечується проведенням поглибленої аналітичної роботи, пов’язаної із контролем чистоти декларування. Результатом цієї роботи стало додаткове надходження до  скарбниці країни більше 160 млн гривень.

Суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності Донецького регіону здійснюють зовнішньоторговельні експортні операції з 27 країнами ЄС. Питома вага експорту до країн ЄС від загального обсягу експорту має невеличку, але позитивну динаміку росту. Збільшення вартісного показника у порівнянні з відповідним періодом минулого року склало 204 млн гривень.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами упродовж січня-жовтня поточного року видано 1410 сертифікатів форми EUR1. У розрізі товарів найбільша кількість сертифікатів видана на «свинець», «сплав свинцю», «частини прокатного стану», «частини правильної машини», «натуральний бджолиний мед», «плитка керамічна».