Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Міські змагання з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки»

Переглядів: 1631
11.04.2018 - 15:10

Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням

Величезна частина деталей різних предметів і механізмів створюється в токарному цеху: на спеціальних верстатах металева заготовка обертається з великою швидкістю, а навчена людина, шляхом зрізання з неї шарів матеріалу, надає виробу потрібну форму.
Нажаль, багато людей у наші дні не вважають престижною роботу в цеху або на будівельному майданчику. Але чим менше охочих отримати робочу спеціальність, тим цінніше вважаються такі фахівці, бо вони затребувані на багатьох підприємствах - промислових, комунальних, монтажних, ремонтних тощо. Вперше хлопчаки знайомляться з професією токаря ще на уроках праці в середній школі.

Тож, з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, підготовки їх до самостійної трудової діяльності, виховання естетичного смаку, популяризації виготовлення виробів із деревини, подальшого розвитку й удосконалення роботи гуртків технічної творчості учнів із закладів загальної середньої освіти стало традицією в Бахмутському ЦТТДЮ щорічно проводити конкурс із виготовлення різних цікавих виробів із дерева.

Конкурс проводився за двома віковими категоріями: 6-7 класи (ажурне випилювання), 8-9 класи (токарна обробка). У конкурсі взяли участь 13 учнів Бахмутських шкіл №2,4,5,7,12,18,24 та НВК №11.

Журі було оцінено 8 робіт по ажурному випилюванню та 5 робіт з токарної обробки деревини. Роботи оцінювались за такими критеріями: контурне випилювання – готовність виробу, естетичний вигляд, доцільність виробу, відповідність розмірів виробу кресленням, якість виробу; токарна обробка – готовність виробу, естетичний вигляд, якість виробу, відповідність розмірам. Усі учасники досить вдало та вчасно впоралися з завданнями.

За підсумковими протоколами журі визначило переможців у номінації ажурне випилювання:

І місце – Іванова Катерина, учениця Бахмутської ЗОШ І-ІІ ступенів

№ 4, керівник Друпп А.В.;

ІІ місце – Гордєєв Єгор, учень Бахмутської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 з профільним навчанням, керівник Ткалич І.А.;

ІІІ місце – Пруденко Гліб, учень Бахмутського НВК І-ІІІ ступенів №11, керівник Моськін В.П.

У номінації токарна обробка

І місце – Карпук Сергій, учень Бахмутської ЗОШ І-ІІ ступенів №4, керівник Друпп А.В.;

ІІ місце – Григоренко Олексій, учень Бахмутського НВК №11, керівник Моськін В.П.;

ІІІ місце – Єрофєєв Семен, учень Бахмутської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням, керівник Ткалич І.А.

Учасники були відзначені подяками Бахмутського ЦТТДЮ, переможці отримали дипломи та подарунки. Конкурсні роботи представлені на виставці Бахмутського міського Центру технічної творчості дітей та юнацтва, де всі бажаючі можуть оцінити вправність майстрів-учасників міського змагання «Майстер – золоті руки».

Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням Бахмутський міський Центр технічної творчості дітей та юнацтва провів 14-й міський конкурс з токарної обробки деревини «Майстер – золоті руки» на базі майстерні Бахмутської школи №5 з профільним навчанням

Останні статті на сайті