Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Презедент України

Прийнято «Порядок виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях»

Переглядів: 2093
02.04.2019 - 12:59

Шановні мешканці м.Бахмут!

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради інформує.

Прийнято «Порядок виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 р. № 250, який набирає чинності з 01.04.2019 р.

Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у розмірі 1700 гривень, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

 Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та   посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів);
  • довідка про реєстрацію місця проживання одного з батьків, з яким постійно проживає дитина.

У разі коли до заяви не додані всі необхідні документи, орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, які документи повинні бути подані додатково. Якщо вони будуть подані не пізніше ніж протягом одного місяця з дня одержання зазначеного повідомлення, днем (місяцем) звернення за призначенням допомоги вважається день (місяць) прийняття або відправлення заяви.

 Виплата допомоги припиняється у разі:

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
  • втрати статусу багатодітної сім’ї;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача допомоги.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням органу соціального захисту населення, який призначив допомогу.

У вище зазначених випадках, виплата допомоги припиняється на підставі пропозицій центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або уповноваженою особою, визначеною виконавчим органом ради об’єднаної територіальної громади.

У разі зміни місця проживання отримувача допомоги виплата її продовжується органом соціального захисту населення за новим місцем проживання з місяця звернення до органу соціального захисту населення за новим місцем проживання.

Отримувач допомоги у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов’язаний у десятиденний строк повідомити про це органам соціального захисту населення.

Роз’яснення щодо виплати допомоги на дітей, які виховуються  у багатодітних сім’ях також можливо отримати за адресою: м. Бахмут, вул. Б.Горбатова, 57 каб.10.

Телефони для довідок: 44-64-02, 099-7133980, 099-7134250.

 

Останні статті на сайті