Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 276 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

ЦЕНТР РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА – НАДІЙНИЙ ПОМІЧНИК БІЗНЕСМЕНІВ-ПОЧАТКІВЦІВ

Переглядів: 2107
03.04.2019 - 16:54

3 квітня в Бахмутському міському центрі зайнятості в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва відбувся тренінг для майбутніх підприємців та підприємців-початківців. В заході взяли участь 7 безробітних осіб, 2 підприємців та головні спеціалісти відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Олена Сліпцова ознайомила присутніх з програмою грантів, спрямованих на підтримку підприємств, приватних підприємців та домогосподарств, які реалізує Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Організація пропонує проекти, направлені на відновлення малих та середніх підприємств, постраждалих у результаті конфлікту, шляхом надання грантів для створення нових робочих місць. Учасникам заходу представили програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, та осіб які постраждали від конфлікту в Україні, яку реалізує Данська рада у справах біженців. Головною метою програми є створення нових робочих місць для ВПО та постраждалих осіб через інвестиційний вклад в розширення існуючого бізнесу.

Спеціалісти Пенсійного фонду проінформували присутніх про необхідність дотримання вимог трудового законодавства, зокрема щодо легальної зайнятості. Учасникам заходу розповіли, що Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу електронних послуг.

Заступник начальника відділу профорієнтації Бахмутського міського центру зайнятості Галина Сіддікі надала інформацію про навчальні та інформаційні додатки, направлені на підтримку підприємництва, серед яких онлайн-платформа «Прометеус», мобільний додаток «Центр розвитку підприємництва», відео-уроки із складання бізнес-плану, розроблені Донецькою обласною службою зайнятості. Учасники тренінгу в ході заходу завантажили додаток «Центр розвитку підприємництва» та мали змогу ознайомитись з можливостями, які надає користувачам цей онлайн-ресурс.

Крім того присутні отримали вичерпну інформацію про додаткові фінансові стимули, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

ЦЕНТР РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА – НАДІЙНИЙ ПОМІЧНИК БІЗНЕСМЕНІВ-ПОЧАТКІВЦІВ