Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

За невірно зазначені реквізити в платіжних документах передбачена відповідальність

Переглядів: 1611
24.06.2019 - 08:26

Бахмутське управління Головного управління ДФС у Донецькій області звертає увагу на те, що у разі невірного заповнення реквізитів платіжних документів або помилкового спрямування коштів на невідповідний код бюджетної класифікації, кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації, а отже не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків.

За непогашення платником податків у встановлені терміни самостійно визначеного грошового зобов’язання такий платник податків несе відповідальність, встановлену ст. 126 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), а саме:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім цього, згідно п. 129.1 ст. 129 ПКУ, за кожний календарний день прострочення сплати податкового зобов’язання нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, починаючи з 91 календарного дня (з 271 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, із розрахунку 100 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на кожний такий день.

В зв’язку з цим, нагадуємо: з метою уникнення помилок  та запобігання нарахування штрафних санкцій при сплаті платежів, платникам необхідно дотримуватися вимог наказу МФУ від 24.07.2015р. № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» з урахуванням змін внесених Наказом Мінфіну від 11.03.2019р. № 104.