Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 116 гостей.

Урядовий портал

Власники елітних авто на Донеччині сплатили більше 3 мільйонів гривень

Переглядів: 1225
31.10.2019 - 09:24

За січень-вересень 2019 року до місцевих бюджетів Донецької області сплачено майже 3,3 млн грн транспортного податку. Із загальної суми  1,5 млн грн надійшло від автовласників - юридичних осіб та майже 1,8 млн грн  - від фізичних осіб.

З початку року найбільші відрахування "автоподатку" забезпечили власники автомобілів м. Маріуполя – майже 1 млн грн, друге місце посіло м.  Покровськ - 0,6 млн грн, і третє зайняло м. Бахмут – 0,4 млн гривень.  

Одним з критеріїв для визначення об’єкта обкладення транспортним податком є вартісна оцінка легкового автомобіля. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня.

Нагадаємо, транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто. Його ставка складає 25 тисяч гривень на рік.  Фізичні особи повинні сплатити податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичні особи – щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

 

Останні статті на сайті