Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Платниками екологічного податку Бахмутського управління сплата за забруднення довкілля склала майже 48 мільйонів гривень

Переглядів: 1349
20.05.2020 - 10:43

З початку 2020 року платники Бахмутського управління на оздоровлення навколишнього середовища перерахували 47,9 млн гривень.

Для Донецького регіону екологічний податок є чи не найважливішим з погляду покращення умов життя усіх громадян, що тут проживають. Адже кошти екологічного податку спрямовані, насамперед, на попередження екологічних проблем – поновлення природних ресурсів та компенсацію шкідливого впливу від підприємств.

Згідно з розподілом коштів на відновлення довкілля місцеві скарбниці у січні-квітні 2020 року отримали 21,4 млн грн від сплати екологічного податку, а державний бюджет отримав 26,4 млн. гривень.

Але, вже починаючи з травня цього року, ситуація з розподілом по різних бюджетних кошиках буде вже дещо інша – так, якщо раніше екологічні кошти розподілялися 45% - до загального фонду держбюджету, 30% - до спецфонду обласного бюджету, 25% - до спецфонду місцевого бюджету, то зараз держбюджет отримає тільки 20%, спецфонд місцевого бюджету, як і раніше – 25%, а обласний бюджет - вже 55 %, що значно покращить стан навколишнього середовища Донеччини.  

Крім того, питання збереження природно-ресурсного потенціалу для країни на теперішній час є дуже актуальним і, насамперед, пов`язане зі створенням ефективних механізмів екологічного регулювання, у тому числі за допомогою екологічного податку.