Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Обласний фокус- семінар «Економічне партнерство бібліотек як фактор підвищення якості бібліотечного обслуговування місцевої громади»

Переглядів: 8812
05.06.2012 - 13:38

29-30 травня на базі Артемівської міської централізованої бібліотечної системи проходив  обласний фокус-семінар «Економічне партнерство бібліотек як фактор підвищення якості бібліотечного обслуговування місцевої громади» для директорів міських і районних ЦБС.

Учасників заходу привітала заступник міського голови Петриєнко Т.В. і коротко освітила питання  соціальної політики  місцевої влади в розбудові громади. Начальник відділу культури Артемівської міської ради Медяник К.Г. розповіла про історію Бахмута-Артемівська, про значимість «Соціального проекту» в підтримці закладів культури міста, зупинившись на роботі бібліотек ЦБС по залученню позабюджетних коштів.

        Директор ДОУНБ ім. Крупської Новакова Л.О. в своєму виступі розповіла про перебування у м. Києві та участі в  Громадській гуманітарній раді, де мова йшла про ключові напрямки гуманітарної сфери країни і залучення до співробітництва бізнесу та культури. Вона зупинилась на питаннях побудови партнерських відносин з бізнес-структурами. Наприкінці виступу Людмила Опанасівна відмітила кращі ЦБС в цьому напрямку, серед яких є і Артемівська міська ЦБС.

        Регіональний представник програми «Бібліоміст» у Донецькій обл. Бойцова С.Г. розповіла про діяльність бібліотек в програмі «Бібліоміст», привітала і вручила нагороди  переможцям Ярмарки бібліотечних інновацій.

Впродовж роботи семінару учасники ознайомилися з досвідом роботи Артемівської міської централізованої бібліотечної системи по соціально-економічному партнерству.

Цікаво були представлені мультимедійні презентації «Від соціального партнерства до економічного результату: проекти і партнери публічних бібліотек м. Артемівськ», які були підготовлені спеціалістами ЦМБ.

Завідувачка науково-методичним відділом бібліотеки ім. Крупської Соколова О.А.  провела з учасниками семінару круглий стіл на тему «Як зробити роботу бібліотеки значимою для бізнес-спільноти» та ділову гру «Від фабрики знань до ярмарку ідей: інноваційні форми партнерства з бізнес-структурами».

Не менш насиченим був і другий день семінару. Спеціалістами обласної бібліотеки було організовано цілий ряд консультацій, методичних порад на тему «Бібліотеки і бізнес: вектори взаємодії».

В цей день учасники семінару ознайомилися з досвідом роботи бібліотеки-філіалу №7 (м.Соледар), де була продемонстрована мультимедійна презентація на тему «Проект, що спонукав громаду до дії».

Отже, директори ЦБС  ознайомилися з перспективами соціального партнерства, який спрямований на взаємовідносини бізнесових та громадських структур з бібліотеками та мали змогу поспілкуватися з колегами.

Обласний фокус- семінар «Економічне партнерство бібліотек як фактор підвищення якості бібліотечного обслуговування місцевої громади»Обласний фокус- семінар «Економічне партнерство бібліотек як фактор підвищення якості бібліотечного обслуговування місцевої громади»