Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ (ПОСВІДЧЕННЯ) НА ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ

Переглядів: 865
14.02.2022 - 16:25

Щороку для захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур'янів використовується значна кількість засобів захисту рослин до роботи з якими залучаються працівники без відповідних навичок та відповідного допуску(посвідчення) до роботи  з пестицидами. Такі дії можуть привести до негативних наслідків.

Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Донецькій області нагадує, що згідно ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», ст.18 Закону України «Про захист рослин» допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише осіб, які пройшли  спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку.

Відповідно до Постанови КМУ України від 18 вересні 1995 р. № 746 підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медичної книжки з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я. Даний захід проводиться на платній основі - за одну людину 370,69 грн.

Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску – ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!!  Допущення  до роботи з пестицидами осіб, які не мають допуску є порушенням ЗУ «Про захист рослин». Згідно ст. 21 порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законом.  

Організації (установи), фізичні особи-підприємці та громадяни можуть отримати детальну інформацію звернувшись до управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Донецькій області за адресою: м. Бахмут, вул. Ціолковського, 6  т. 0627-44-17-68, e-mail: zahist.art@gmail.com

Останні статті на сайті