Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних установах

Переглядів: 6646
03.06.2014 - 08:24

Сьогодні проблема безпеки життєдіяльності розглядається як одна з основних потреб людини. Тому на педагогів покладається відповідальність за формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для нього.

В рамках підготовки до Тижня безпеки дитини в закладах діяли методичні виставки, було перевірено оформлення осередків безпеки, оновлено аптечки «швидкої допомоги», оформлено папки на допомогу вихователям, для батьків підготовлено матеріали, пам’ятки, буклети з профілактики дитячого травматизму.

Під час проведення заходів з вихованцями були організовані тренінги, навчальні евакуації, тематичні заняття, сюжетно-рольові ігри, конкурси та виставки дитячих робіт, перегляд мультиплікаційних фільмів. З працівниками закладів пройшли практикуми з надання першої допомоги, консультації, інструктажі, наради при завідувачах. На випадок надзвичайної ситуації в ДНЗ створені евакуаційні групи, також відпрацьовувалися дії персоналу в умовах антитерористичних операцій. В ДНЗ №№ 6, 16, 25, 39, 52 пройшли практикуми з правил надання першої невідкладної допомоги. Працівники ДНЗ №58 опрацювали авторську програму «Формування основ безпеки та норм поведінки в надзвичайних ситуаціях у дітей дошкільного віку»

З метою покращення матеріальної бази та методично-дидактичного забезпечення профілактики дорожньо-транспортного травматизму, активізації роботи з безпеки життєдіяльності дошкільників, в рамках Тижня безпеки серед дошкільних установ міста було проведено конкурс «Кращій дошкільний навчальний заклад по профілактиці дорожньо-транспортного травматизму». Переможцями конкурсу стали ДНЗ №№10, 18, 58.

 Педагогами ДНЗ №58 було організовано цільову екскурсію до пожежної частини з метою ознайомлення з правилами пожежної безпеки та особливостями роботи пожежників. Працівники та вихованці ДНЗ №№39, 47 мали змогу побачити, як працює пожежна команда під час виїзного пожежного тренування на базі ДНЗ №16. В ДНЗ №№25, 32, 39 пройшли тематичні розваги та заняття за участю представників МНС.

Творчо підійшли до проведення Тижня колектив ДНЗ №18, де провели конкурс серед помічників вихователів «Сама світла і затишна група», та ДНЗ №27, в якому відбулася коуч-сесія для молодих фахівців за темою «Форми роботи з дітьми з формування основ безпеки життєдіяльності».

Найбільш цікавими та змістовними стали фізкультурні свята в ДНЗ №№39, 40, 49, 58, 59. Театралізованими розвагами порадували малюків в ДНЗ №№10, 24, 25, 40. Інтелектуально-музичні розваги підготували педагоги ДНЗ №№49, 52.

Активно до проведення Тижня залучались і батьки. Так, з ними проводились тематичні консультації, бесіди, анкетування. В ДНЗ №4 створили за участю батьків газети-акції, а в ДНЗ №31 батьки виготовили сімейні газети «З турботою про малечу», в ДНЗ №24 родини залучилися до створення міні-альбомів «Я ходжу в дитячий сад». Результативними були зустрічі з батьками в ДНЗ №27 під час розважальної гри «Кожна маленька дитини повинна знати це з пелюшок». Співпраця з родинами вихованців продовжилася через сайти ДНЗ, де батьки мали змогу отримати корисну інформацію про організацію безпечного простору вдома.

Внаслідок проведеної роботи були систематизовані та поглиблені знання педагогів і дітей, підвищилась педагогічна компетентність батьків з питань дотримання безпеки вдома. Все це в майбутньому допоможе уникнути небезпечних ситуацій.

Матеріали по проведенню Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності були розміщені на сайтах ДНЗ.

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних установахТиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних установахТиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних установахТиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних установах