Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Бібліотечні сутінки «На планеті Маленького принца».

Переглядів: 4944
24.04.2015 - 10:45

У 2015 році виповнюється 115 років з дня народження французького письменника А. де Сент-Екзюпері.

Його книгу «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц», яке відбулося 23 квітня 2015 року.

Бібліотечні сутінки «На планеті Маленького принца» (саме так називалось це свято) – розпочалися у книжковому лабіринті бібліотечного книгосховища. У затемненій кімнаті книгосховища, слабо освітленій світильником у вигляді Ейфелевої вежі, читачі познайомились із місцем, де «живуть» книги А.С.Екзюпері, фотографіями письменника бібліотекарі розповіли дітям про незвичайно цікаву долю письменника, провели міні-вікторину.

Після загадкових сутінок книгосховища свято продовжилося у читальній залі бібліотеки, яка була прикрашена в стилі планетарію: небо, хмари, зірки. Всі разом: читачі, бібліотекарі, батьки, вчителі мандрували сторінками улюбленої книги. В програмі мандрівки були театралізовані замальовки з книги «Маленький принц» у виконанні дітей, пісня і романтичний танець Принца і Рози, урочиста презентація книги. У книзі багато висловів, які стали відомими афоризмами. Всі разом згадали мудрі слова письменника, які і сьогодні є актуальними: «Слова только мешают понимать друг друга», «Мы в ответе за тех, кого приручили», «Все взрослые сначала были детьми, только мало кто об этом помнит». Ці та інші цитати з книги читачі складали із розрізнених слів, зачитували та пояснювали їх.

Дякуючи такому незвичайному святу і діти, і батьки ще раз відчули, що світ можна змінити на краще, для цього треба небагато – виконувати щирі поради Маленького принца – бути Людиною.

Закінчилося свято загальним «колом дружби». По колу передавалася свічка добра і кожен читач вголос говорив побажання тому, хто стояв поряд. А бібліотечні  працівники побажали всім дітям і батькам не розлучатись з книгою все життя, приходити до бібліотеки, де завжди раді читачам.

Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»Книгу А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц» більше 70 років читають і захоплюються нею діти і дорослі. Міська бібліотека для дітей спільно з учнями школи №5 та вчителем Маркіною І.М. підготувала незвичайне таємниче свято книги «Маленький принц»