Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»

Переглядів: 1703
13.12.2018 - 09:10

В рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти гендерно-обумовленого насильства» з метою залучення громадськості та молоді до проблеми проявів насильства щодо жінок та дітей, вирішення існуючих гендерних проблем у суспільстві, підвищення обізнаності населення з питань протидії торгівлі людьми Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради спільно з Бахмутським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено низку заходів.

Для студентської та учнівської молоді вищих навчальних закладів І-IV рівня акредитації та закладу професійно-технічної освіти, розташованих на території міста Бахмут з 26 листопада по 10 грудня проведено: тематичні лекції, відео-лекторії  «Домашнє насильство, як захистити себе та близьких», «Мир в родині – суспільство без насильства», семінар «Як протидіяти та перемогти», конкурс тематичних буклетів (щодо гендерного паритету, попередження проявів насильства щодо жінок та дітей та протидії торгівлі людьми).

З метою підвищення обізнаності населення про існуючи проблеми гендерно-обумовленого насильства, торгівлі людьми, про те як протидіяти цим явищам, куди звертатися за допомогою було проведено інформаційно-просвітницьку акцію «Скажи насильству «Ні!».  Під час акції учнівською та студентською молоддю розповсюджено серед мешканців міста інформаційні буклети «Гендер: рівні можливості для всіх», «Життя без насильства», «Торгівля людьми: подбай про власну безпеку!» та помаранчеві стрічки.

Спеціалістами служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради та Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено профілактичні рейди до  сімей м.Бахмута схильних до проявів насильства, з метою попередження проявів насильства до жінок та дітей, роз’яснення Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», а також відповідальності в разі правопорушень.

10 грудня в рамках  круглого столу «Гендерно обумовлене насильство і дискримінація: прояви в молодіжному середовищі» підведено підсумки проведення  Міжнародної кампанії «16 днів проти гендерно-обумовленого насильства» в м. Бахмут. Найактивніших учасників заходів – представників студентської та учнівської молоді нагороджено грамотами та пам’ятними подарунками.

Також протягом місяця з 1 листопада в м.Бахмут на базі молодіжного центру «Перспектива» працював Гендерний інформаційний центр. Щовівторка та щочетверга в Центрі надавали  інформаційно-консультаційні послуги юрисконсульт, психолог, волонтери – студентська та учнівська молодь вищих навчальних закладів міста та закладу професійно-технічної освіти. За час роботи Центру за  допомогою звернулось близько 20 осіб. Всім було надано кваліфіковані консультації та роз’яснення з   питань протидії торгівлі людьми, гендерного паритету, попередження проявів насильства щодо жінок та дітей.

«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»«16 днів проти гендерно-обумовленого насильства»