Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Переглядів: 976
19.05.2020 - 11:24

Уряд підтримав пропозицію Міністерства фінансів уточнити категорію суб’єктів підприємництва, які зможуть стати учасниками програми «Доступні кредити 5-7-9%» та зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту для рефінансування під нульову процентну ставку.

По-перше, розширено коло суб'єктів підприємництва, які можуть отримати державну фінансову підтримку за цією програмою. Тепер подавати заявки на кредит за умовами програми “Доступні кредити 5-7-9%” можуть підприємці, максимальний рівень річного доходу яких не перевищує 100 мільйонів гривень (було - до 50 мільйонів гривень).

По-друге, збільшується максимальна сума кредиту з 1,5 мільйона гривень до 3 мільйонів гривень.

По-третє, розширюється перелік цілей, на які підприємці можуть брати кредит в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». Відтепер бізнес може розраховувати на підтримку держави, беручи позику також на придбання нежитлової нерухомості без права передачі її третім особам; придбання обʼєктів права інтелектуальної власності за договорами комерційної концесії (франчайзинга), пов’язаних із реалізацією субʼєктом підприємництва інвестиційного проекту; поповнення обігових коштів суб’єктів підприємництва у розмірі не більше 25% від загальної вартості інвестиційного проекту, що фінансується за рахунок кредитних коштів.

Також доопрацьовано умови програми «Доступні кредити 5-7-9%», щоб поширити її дію на той бізнес, що вже має кредити. Це дозволить зменшити боргове навантаження на мікро- та малих підприємців, а також розширить їх доступ до джерел поповнення обігових коштів. Зокрема, йдеться про провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, медичних виробів та обладнання; фінансування обігових коштів для зарплати, оренди, комунальних і охоронних послуг, збереження робочого стану обладнання, сировини та матеріалів.

Суб’єкти підприємництва можуть звернутися за отриманням пільгових кредитів в рамках антикризових заходів до відміни карантину плюс 90 днів після такої відміни. Також держава надає можливість отримати відстрочку з повернення кредиту, наданого на антикризові заходи, але не більше, ніж на дев’ять місяців.

Сьогодні отримати позику за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» можливо  в 4  банках державного сектору - ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, УкрЕксімБанк та 5 комерційних банках –  «Львів», «Альянс» та «ПУМБ», Райффайзен Банк Аваль та ТАСКомбанк.

Крім того, нагадаємо, що Уряд вже зняв обмеження по участі в програмах підтримки бізнесу. Відтепер підприємці можуть подаватись та отримувати допомогу від державу по декільком з них одночасно. Більше інформації про можливості для розвитку бізнесу можливо отримати за посиланням: https://sme.gov.ua/support_programs/

Останні статті на сайті