Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 51 гість.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Онлайн-обговорення проблеми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб

Переглядів: 202
31.05.2024 - 15:29

Асоціація міст України провела експертне онлайн-обговорення проблеми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. У заході взяли участь представники органів центральної влади, народні депутати та представники місцевого самоврядування.

Бахмутську громаду на обговоренні представляв заступник міського голови Бахмутської міської ради Сергій Родін.

Під час онлайн-зустрічі були розглянуті ключові питання: забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, компенсація власникам житла, розташованого на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій, тиражування успішного досвіду Мелітопольської громади щодо застосування супутникових знімків на всі тимчасово окуповані території.

Також були обговорені можливості інвентаризації державного майна для надання його під тимчасове житло для ВПО, перспективи впровадження соціальної оренди та умови іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб.

«Зрозуміло, що ніхто не готувався до війни та не готував приміщення в приймаючих громадах для розміщення великої кількості переселенців, - відзначив у своїй доповіді щодо інвентаризації державного майна під тимчасове житло для ВПО Сергій Родін. - Ми проаналізували в яких громадах знаходяться переміщені бахмутяни та направили листи з проханням надати інформацію про вільні приміщення, будівлі та можливість передачі їх в оренду. Також звернулися до регіональних відділень Фонду державного майна України з аналогічним проханням. Нам надали відповіді, більшість з яких свідчать про відсутність вільних будівель чи приміщень. Тому проведення інвентаризації можливих для використання будівель, формування єдиного реєстру з інформацією про стан приміщення, можливості його використання, ремонту тощо частково допоможе в цьому питанні. Сподіваюся, що анонсовані проєкти не залишаться тільки проєктами та будують реалізовані».

Захід став важливою платформою для обміну досвідом та ідеями щодо забезпечення житлом ВПО. Учасники зустрічі домовилися продовжувати співпрацю з метою пошуку рішень нагальних проблем.

445740061_778997834378816_304419224852218778_n441955136_778997874378812_5994944152791945960_n

Останні статті на сайті