Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Фольклорне свято "Берізонько, берізко, ти, мавка лісова" у дитячому садку №17 міста Артемівська

Переглядів: 5297
21.08.2014 - 10:03

Патріотичне виховання дітей - одне з найважливіших завдань дошкільного навчального закладу. Його суть полягає в тому, щоб посіяти і виростити в дитячій душі зерна любові до рідної природи, до рідного дому, сім'ї, дитячого садка, селища, Вітчизні. Величезну роль у становленні особистості патріота грають враження, отримані в дитинстві. Народні свята, заняття по ознайомленню дітей з традиціями, які проводять у ДНЗ №17, і є джерелами таких вражень.

З давніх пір люди прославляли і оберігали ліс, а найбільше народ любив берізку - символ добра, любові й чистоти. Cаме берізка стала головною героїнею фольклорного свята «Берізонько, берізко, ти, мавка лісова», який влаштували для дітей вихователь старшої групи Яніна Краснобриж та музичний керівник Ірина Шистко.

Ділянка, де проходило свято, була яскраво і незвично прикрашена квітами, травами, стрічками, а в її центрі стояла красуня берізка. Вихованці дитячого садка читали вірші, виконували веселі пісні. Казковий герой Водяний разом з дітьми, влаштував ігри з водою та веселу дискотеку.

На цьому заході діти дізналися, що в старі часи з берези робили скіпи для освітлення хати, і дівиці під палаючу скіпку пряли пряжу довгими зимовими вечорами. Вихованці старших груп в яскравих нарядах виразно виконали танець «Прялиця», чим заслужили оплески глядачів. Свято продовжили веселі запальні коломийки в супроводі гри на музичних інструментах: ложках, дудочках, свистках.

На останок, наслідуючи народні обряди, діти з задоволенням прикрасили берізку вінками, стрічками і намистом. Тепле, світле, радісне свято закінчилося солодким частуванням.

Фольклорне свято "Берізонько, берізко, ти, мавка лісова" у дитячому садку №17 міста АртемівськаФольклорне свято "Берізонько, берізко, ти, мавка лісова" у дитячому садку №17 міста Артемівська

Останні статті на сайті