Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Увага, екологічна акція «Чисте місто починається з кожного» та Конкурс

Переглядів: 5877
22.03.2016 - 12:19

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Саме в цей день в різних куточках земної кулі проводяться різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на формування відповідальності людей до екологічних проблем на всій планеті.

У зв'язку з цим, протягом місяця з 22 березня по 22 квітня 2016 року на території міста Бахмут буде проведена екологічна акція «Чисте місто починається з кожного» (далі - Акція), метою якої є привернення суспільної уваги до необхідності вирішення проблем забруднення навколишнього середовища побутовими відходами, а також формування екологічної освіти, культури та виховання населення міста.

В рамках Акції будуть проведені міські заходи (приведення у належний вид найбільш забруднених територій від сміття, озеленення міста) та Конкурс.

Всі бажаючі зможуть прийняти участь в Конкурсі за наступними номінаціями:

  • «Друге життя непотрібних речей» - конкурс виробів з вторсировини (пластикових пляшок, кришечок з-під пляшок, коркових пробок, старих газет, картонних коробок, різноманітних упаковок та іншого). Виріб має бути корисним (в побуті, на дачі, відпочинку і т.д.), функціональним і практичним. Робота супроводжується фотографією учасника зі своїм виробом та інформаційним листом, в якому необхідно вказати назву роботи, контактну інформацію учасника, значимість роботи, матеріал, з якого зроблений виріб. Оцінюється доцільність і оригінальність ідеї;
  • «Еко сумка» - на конкурс приймаються різні сумки, виготовлені зі старого одягу (наприклад, джинсів), клаптиків та інших вторинних матеріалів. Еко сумку носять з собою у звичайній сумці, щоб в потрібний момент замінити нею пакет в супермаркеті. За кілька років одна еко сумка здатна замінити тисячі одноразових пластикових пакетів, які після недовгої служби заповнюють звалища. Робота супроводжується фотографією учасника зі своєю еко сумкою та інформаційним листом, в якому необхідно вказати контактну інформацію учасника та матеріал, з якого зроблена еко сумка;
  • «Екологічна реклама» - графічна або живописна робота формату А3-А4 з гаслом або девізом про роздільний збір відходів. Гасло або девіз повинен бути коротким і змістовним, висловлювати основну тему і супроводжуватися малюнком. Робота супроводжується інформаційним листом, в якому необхідно вказати контактну інформацію учасника;
  • «Знак проти сміття» - приймаються роботи формату А4, які наочно агітують жителів міста прибирати за собою сміття і викидати його в урни, особливо після відпочинку на природі. Знак повинен бути простим, лаконічним і «читатися» здалеку. Яскраві контрастні кольори дозволяють візуально виділити знак на тлі навколишньої природи. Робота супроводжується інформаційним листом, в якому необхідно вказати назву роботи та контактну інформацію учасника;
  • «Відеоролик» - приймаються відеоролики, в яких повинно бути відображено: сортування твердих побутових відходів починаючи з дому в різні пакети з подальшою утилізацією в контейнери (в контейнер-сітку або контейнер з жовтою кришкою викидаються відходи вторсировини (пластмаса, ПЕТ тара, поліетиленові пакети, скло, бляшана тара, папір, картон), в чорний контейнер – викидаються органічні відходи). Відеоролик супроводжується коментарями в процесі сортування. Крім того, відеоролик повинен бути оформлений інформаційною заставкою з назвою роботи, прізвищем, ім'ям та по батькові учасника. Максимальна тривалість відеоролика повинна бути не більше  3-х хвилин. У ролику можуть використовуватися фотографії.

Для участі в Конкурсі приймаються роботи, подані до Управління економічного розвитку Артемівської міської ради за адресою: м. Бахмут, вул. Миру, 44, каб. 305 (тел. 44-03-07) не пізніше 19 квітня 2016 року.

Критеріями  оцінки для підведення підсумків за номінаціями є:

  • відповідність тематиці Акції; 
  • виховне значення; 
  • оригінальність і творчий підхід; 
  • композиційна цілісність і виразність роботи; 
  • практична значимість виконаної роботи. 

За підсумками проведення Конкурсу, визначаються кращі роботи в кожній номінації, переможці яких нагороджуються подяками та цінними подарунками на фінальному заході, присвяченому дню Землі (22 квітня 2016 року).

Запрошуємо прийняти участь у міських заходах протягом дії Акції:

  • «Бахмутська толока»;
  • «Дерево - життя»;
  • «Водойми без сміття».

ПОРЯДОК проведення міської екологічної акції «Чисте місто починається з кожного»

 

 

 

протягом місяця з 22 березня по 22 квітня 2016 року на території міста Бахмут буде проведена екологічна акція «Чисте місто починається з кожного»