Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Доходи, отримані не від податкових агентів, підлягають декларуванню.

Переглядів: 576
26.03.2019 - 08:43

Фахівці Бахмутського  управління ГУ ДФС у Донецькій області нагадують, якщо громадяни протягом минулого року отримували доходи не від податкових агентів, а від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, то такі доходи необхідно задекларувати. До таких доходів належать, у першу чергу, винагороди, які виплачуються особам, які працюють за наймом у приватних осіб хатніми працівницями, садівниками, нянями, гувернантками, будівельниками, водіями тощо.

Податкові агенти – це всі підприємства, підприємці, а також особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси тощо), які нараховують та виплачують фізичним особам доходи у вигляді заробітної плати, гонорарів, винагород за разову роботу, дивідендів, премій тощо. Такі податкові агенти відповідно до Податкового кодексу України, відповідальні за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету. Тому якщо особа у 2018 році отримувала доходи тільки від податкових агентів, декларацію їй подавати не потрібно.

Звертаємо увагу, що подати декларацію необхідно громадянам, які у 2018 році отримали інвестиційні активи, тобто доходи від продажу цінних паперів, корпоративних прав. При цьому не має значення, кому були реалізовані такі активи – фізичній чи юридичній особі.

Нагадуємо, декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї реєстрації до 1 травня 2019 року.