Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

ExportUA

Не бути байдужим – це повідомити про корупційне правопорушення!

Переглядів: 63
02.08.2024 - 11:26

Державна податкова служба України співпрацює з особами, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції». Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави.

Повідомлення про факти порушення антикорупційного законодавства працівниками ДПС може бути здійснено як працівниками податкової служби, так і представниками бізнесу, громадянами, а також без зазначення авторства, тобто анонімно.

Вимоги до анонімних повідомлень про корупцію та порядок їх розгляду визначаються частиною п’ятою статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон).

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Закону, повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону подаються за наявності переконання, що Ви володієте достовірною інформацією.

Повідомлення підлягає розгляду, якщо наведена у ньому інформація містить фактичні дані, що вказують на можливе вчинення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення, інших порушень Закону, які можуть бути перевірені.

Порядок отримання та розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» викладено у роз’ясненні Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) від 31.08.2023 № 3. 

Ви завжди можете отримати роз’яснення, які стосуються корупційних правопорушень, а також повідомити про можливі факти корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією стосовно державних службовців та інших працівників структурних підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області, одним із способів, зокрема:

  • через інформаційно-комунікаційну систему «Єдиний портал повідомлень викривачів»: шляхом заповнення форми/обрання відповідних полів. Держателем та відповідальним за адміністрування Єдиного порталу повідомлень викривачів є НАЗК. Портал є безпечним та конфіденційним каналом для викривачів. Він мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації та гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних. Система забезпечує збирання, зберігання, використання, захист, облік, пошук та узагальнення повідомлень та іншої інформації від викривачів, у тому числі даних про їх статус, стан та результати розгляду їх повідомлень; 
  • повідомити про корупцію  в органах ДПС також можливо через сервіс «Пульс», який приймає звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання  щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку: через багатоканальний номер телефону 0 800 501 007 (обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі: фізичним особам напрям «5», працівникам органів ДПС напрям «7»);
  • через субсайт Головного управління ДПС у Донецькій області офіційного порталу ДПС України;
  • під час особистого прийому громадян керівництвом та безпосередньо зі службовими особами управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Донецькій області;
  • засобами телефонного зв’язку через працівників управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Донецькій області за телефоном: (0626) 62 15 65;
  • з використанням засобів поштового зв’язку за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053; 
  • па офіційну електронну адресу управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Донецькій області: dn.zvk@tax.gov.ua.