Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Донецька обласна рада

Міндоходів роз’яснило особливості оподаткування операцій із заставним майном

Переглядів: 4127
13.12.2013 - 12:46

Міністерство доходів і зборів України затвердило узагальнюючу податкову консультацію, в якій роз’яснюються особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна

Так, згідно з документом, для банківської установи припиняється право застави у разі звернення стягнення на предмет застави через набуття заставоутримувачем права власності на нього. Операція з оприбуткування об’єкта застави на баланс заставоутримувача згідно з податковим законодавством вважається операцією з придбання, тому подальші дії банківської установи з таким об’єктом є операціями з постачання власного майна, а не майна заставодавця.

Звернення стягнення на предмет застави шляхом його продажу банківською установою без отримання права власності на таке майно є операцією з постачання товару як для заставодавця, так і для банківської установи.

Узагальнюючою консультацією також роз’яснюються найактуальніші запитання, які виникають у платників податків під час операцій із заставним майном.

Детальніше ознайомитися із узагальнюючою податковою консультацією можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/62937.html.

Останні статті на сайті