Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 67 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Щодо граничних строків сплати податків, задекларованих громадянами у річній податковій декларації про майновий стан і доходи

Переглядів: 27
15.06.2024 - 12:20

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізичні особи повинні самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в їх річній податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, до 1 серпня 2024 року (п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України).

Платник податку – фізична особа, що зобов’язана подати декларацію, сплачує податкові зобов'язання за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

У разі несплати узгодженої суми грошового зобов’язання у встановлені ПКУ строки, платники податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу.

Відповідно до п. 124.1 ст. 124 ПКУ, за несплату узгодженої суми податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи в строк до 1 серпня року, що настає за звітним, застосовуються такі штрафні санкції:

- 5% від погашеної суми податкового боргу при затримці до 30 календарних днів включно після останнього дня строку сплати суми грошового зобов'язання;

- 10% від погашеної суми податкового боргу при затримці більше 30 календарних днів після останнього дня строку сплати суми грошового зобов'язання.

Умисні дії, що призводять до несплати, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 25% від суми несплаченого (або несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання (п. 124.2 ст. 124 ПКУ).

Повторні умисні дії протягом 1095 календарних днів або такі, що призводять до прострочення сплати грошового зобов’язання на понад 90 календарних днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50% від суми несплаченого (або несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання (п. 124.3 ст. 124 ПКУ).

Після спливу 90 календарних днів з останнього дня граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня.

Корисні посилання: