Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 44 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

В ГОСТЯХ У ПРОФЕСІЇ

Переглядів: 2788
22.03.2018 - 08:59

Однією з форм профорієнтаційної роботи фахівців служби зайнятості з учнівською молоддю  в рамках Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки є проведення професіографічних екскурсій. Мета такого заходу- популяризація професій, які актуальні на місцевому ринку праці через знайомство школярів з вимогами, які висуває професія до претендента, навчальними закладами, в яких можна отримати професію та перспективами подальшого працевлаштування.

21 березня приватний підприємець Олена Петрівна Федоряка запросила на екскурсію на своє підприємство громадського харчування учениць старших класів школи-інтернату №1 м.Бахмут.

Розпочала екскурсію Олена Петрівна зі слів : «Де твоє серце- там твій дім. Якщо ти вболіваєш за свою справу, то кожен робочий день для тебе є свято, а робота стає домом».

Разом з Оленою Петрівною дівчатка  подивились на роботу персоналу в залі і на кухні, відвідали складські та офісні приміщення закладу, спробували себе на робочому місці буфетниці. Господиня  звернула увагу школярок на те,   що професія кухаря одна з найдавніших і шанованих у світі. Під час екскурсії Олена Петрівна безпосередньо на робочому місці продемонструвала  учням роботу кухаря та його помічника, докладно розповідала, що кухар –це дуже багатогранна професія –це і мучник ,що вночі випікає запашні булочки та пиріжки для розмаїття смаколиків до ранкової кави відвідувачів,  і той ,хто працює над приготуванням страв з м’яса та риби. Школярі переконались, що кухарями працюють не тільки жінки, а й чоловіки, і в них це дуже гарно виходить.

Фахівець  з профорієнтації Артемівського міського центру зайнятості Галина Сіддікі, використовуючи професіографічні путівники,  познайомила дівчат з загальною характеристикою таких професій як кухар, офіціант, буфетник, менеджер ресторану, проінформувала учениць  про вимоги  даних професій до психофізіологічних особливостей людини, розповіла про особливості професійної підготовки, навчальні заклади, де можна здобути професії. Власниця закладу запросила їх в подальшому  після отримання професії на роботу до кафе. Олена Петрівна, як справжня щира українська господиня, не тільки цікаво і пізнавально розповіла про роботу свого закладу,  але і запросила  гостей до столу- скуштувати українських страв та запашної випічки, щойно приготованих кухарями, кожна учениця отримала невеличкий кулінарний подарунок. А для учнів, які сьогодні не потрапили на екскурсію , Олена Федоряка приготувала розкішний каравай - символ добробуту та процвітання.

Задоволені змістовною екскурсією школярі та педагоги щиро дякували  гостинній господині та успішному підприємцю  Олені Петрівні Федорякі та жваво обговорювали між собою своє професійне майбутнє.

Спеціалісти Артемівського міського центру зайнятості окремо висловлюють подяку Олені Петрівні , яка не тільки  радо прийняла у себе дітей,  але й надала суттєву допомогу в вирішенні  організаційних питань проведеної  екскурсії.

Сподіваємось , що зустріч випускників школи зі справжніми професіоналами власної справи  надихне дівчат у майбутньому опанувати  професії у сфері громадського харчування та успішно реалізувати себе в професійному майбутньому. 

В ГОСТЯХ У ПРОФЕСІЇВ ГОСТЯХ У ПРОФЕСІЇ

Останні статті на сайті