Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Школа мистецтв м.Артемівська

Щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням

Переглядів: 1230
26.02.2018 (Весь день)

До уваги осіб, які мають інвалідність внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням

З 24 квітня 2017 року набрав чинності новий Порядок надання санаторно-курортного лікування особам з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання згідно з постановою правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 33 «Про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання».

Потреба в санаторно-курортному лікуванні визначається висновком медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) та індивідуальною програмою реабілітації за прямими наслідками виробничої травми чи професійного захворювання:

  • особи з інвалідністю І групи - щороку;
  • особи з інвалідністю II групи - один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації;
  • особи з інвалідністю III групи - один раз на три роки, один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих із наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку в спеціалізованих санаторно-курортних закладах становить 45 діб. Термін перебування може бути скорочений до 24 діб за письмовою заявою потерпілого. Термін санаторно-курортного лікування для інших категорій потерпілих становить 24 доби.

Потерпілі мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, розташованого на території України, у населених пунктах, на території яких органи державної влади України здійснюють свої повноваження.

Для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (за санаторно-курортною путівкою) потерпілі подають до відділення Фонду копії та оригінали таких документів:

  • заяву за встановленою формою;
  • висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні та про потребу у супроводі (якщо таку потребу визначено);
  • довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою № 070/о;
  • індивідуальну програму реабілітації (за наявності);
  • копію паспорта потерпілого та особи, яка супроводжує потерпілого, якщо висновком МСЕК визначено потребу в супроводі.

Відділення Фонду готує три примірники Договору: один – для відділення Фонду, другий – для потерпілого, третій – для санаторно-курортного закладу; узгоджує із санаторно-курортним закладом дату початку лікування, термін лікування, профіль лікування.

 Санаторно-курортна путівка є документом, який надає потерпілому право на отримання послуг санаторно-курортного лікування в санаторно-курортному закладі. Вона дійсна тільки за наявності укладеного Договору між відділенням Фонду, потерпілим та санаторно-курортним закладом.

Якщо висновком МСЕК потерпілому визначено потребу у супроводі, для особи, що супроводжує, умовами Договору передбачається забезпечення путівкою без лікування (лише проживання та харчування). Потерпілого не можуть супроводжувати особи з інвалідністю І групи та особи, які не досягли 18 років.

У разі невикористання потерпілим права на санаторно-курортне лікування у зв’язку з відмовою вартість санаторно-курортного лікування йому не компенсується.

Отримати більш детальні роз’яснення можна особисто, звернувшись до відділу з організації медичної реабілітації Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Бахмут, вул. Незалежності, 41, кабінет № 4; контактний телефон: (0672) 44-52-89.

Бахмутське міське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування України
в Донецькій області