Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Презедент України

Яким чином необхідно оподатковувати подарунок працівнику?

Переглядів: 1102

Відповідно до пп. «е» пп. 164.2.17 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку.

Якщо вартість подарунка перевищує 609 грн. (пп. 165.1.39 ПКУ) слід утримувати податок на доходи за ставкою 15 % (20 %). Базою для нарахування податку на доходи буде вартість незарплатного подарунка, розрахована за звичайною ціною.

При цьому: при сплаті податку на доходи з негрошового подарунка слід застосовувати натуральний коефіцієнт, визначений згідно з п. 164.5 ПКУ (1,176471 – якщо ставка податку на доходи 15 %, або 1,25 – при ставці 20 %).

Згідно з пп. 168.1.4 ПКУ якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі, то податок на доходи сплачується (перераховується) до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).