Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Верховна рада України

ДОНЕЧЧИНА: ЗА РЕЗУЛЬТАТОМ ПЕРЕВІРОК ПРОВЕДЕННЯ ГОТІВКОВИХ РОЗРАХУНКІВ ДО БЮДЖЕТУ НАДІЙШЛО МАЙЖЕ 710 ТИС ГРН

Переглядів: 662

З метою упередження порушень податкового законодавства та збільшення надходжень до державного бюджету України підрозділами податкового аудиту області особлива увага приділяється проведенню фактичних перевірок з контролю за дотриманням законодавства в сфері готівкового обігу, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій на виробництво та реалізацію підакцизних товарів.
Протягом січня-серпня 2016  року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту проведено 62 фактичні перевірки, за результатами яких до бюджету надійшло 708 тис.гривень.
Найбільша кількість  правопорушень у сфері готівкового обігу встановлена у  сфері торгівлі підакцизними товарами та реалізації паливно-мастильних матеріалів, найпоширенішими з яких є проведення розрахункових операцій без застосування реєстраторів розрахункових операцій та без роздрукування відповідних розрахункових документів, а також недотримання порядку обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.
Крім того, підприємці не завжди дотримуються мінімальних цін на алкогольні напої та не звертають увагу на наявність або цілісність марок акцизного податку на пляшках, які самі ж реалізують.
Так, під час проведених наприкінці серпня 2016 року перевірок торгівців алкоголем та тютюном у м. Торецьку встановлені саме такі типові порушення. За результатами 4  перевірок очікується надходження до бюджету близько 80 тис. гривень.