Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Який порядок обкладення ПДВ операцій із надання послуг нерезидентами

Переглядів: 989

Згідно з п. 187.1 ПКУ, датою виникнення податкових зобов’язань із ПДВ за операціями експорту товарів є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства.

Зважаючи на те що отримувача послуг зареєстровано на митній території України, транспортно-експедиторські послуги, які надаються нерезидентом, обкладатимуться ПДВ на загальних підставах за основною ставкою (п.п. 185.1 та 186.3 ПКУ), що знайшло своє відображення в Узагальнюючій податковій консультації щодо порядку оподаткування ПДВ транспортно-експедиторської діяльності, затвердженій наказом ДПС України від 06.07.2012 р. № 610.

Сільськогосподарське підприємство — суб’єкт спеціального режиму обкладення ПДВ під час отримання послуг від нерезидента на митній території України зобов’язане скласти й зареєструвати в ЄРПН податкову накладну за такою операцією та, відповідно, відобразити податкові зобов’язання з ПДВ у рядку 6 податкової декларації з ПДВ із позначкою «0110». При цьому сільськогосподарське підприємство — суб’єкт спеціального режиму обкладення ПДВ має право включити до складу податкового кредиту суми ПДВ, нараховані (сплачені) ним під час отримання таких послуг, на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної та, відповідно, відобразити їх у рядку 11.4 податкової декларації з ПДВ із позначками «0121» – «0123» за умови, якщо такі послуги придбані для використання у виробництві сільськогосподарської продукції.