Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

Презедент України

На розрахунки векселем валютний контроль не поширюється

Переглядів: 834

Правові підстави для надходження на валютні рахунки виручки за контрактами відсутні, якщо сторони домовилися провести розрахунки із застосуванням векселів. Зокрема така умова обов’язково повинна бути передбачена в договорі (контракті).

Отже, розрахунок векселем є іншим видом зобов’язання, не тотожним зобов’язанню оплати за товар за контрактом. Саме тому правові підстави для застосування ст.ст. 1 і 4 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті» від 23.09.1994 р. № 185/94-ВР (даліЗакон № 185) у зв’язку з ненадходженням валютної виручки за контрактами виключено.

Нагадуємо!

Виручка резидентів в іноземній валюті від експорту продукції підлягає зарахуванню на їх валютні рахунки в уповноважених банках у строки виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 180 к.дн. із дати митного оформлення (виписки вивізної вантажної митної декларації такої продукції, що експортується, а в разі експорту робіт, транспортних послуг — з моменту підписання акта чи іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання транспортних послуг (ч. 1 ст. 1 Закону № 185)

Ухвала Харківського апеляційного адміністративного суду від 30.05.2017 р. у справі №820/5445/16