Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Як уберегти себе у поїздках за кордон?

Переглядів: 2221

З встановленням з 11 червня 2017 року безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, кількість подорожуючих українців почала стрімко зростати.

Згідно зі статистикою Всесвітньої організації з туризму, в 2010р. кількість міжнародних  подорожей у справах бізнесу, з метою дозвілля та ін. досягло 940 млн. Очікується, що число пасажирів, що здійснюють міжнародні переїзди до 2020 р. досягне 1,6 млрд.

Подорожуючі потрапляють під велике різноманіття незвичних факторів,  що можуть впливати  на здоров’я.  Проте всі несприятливі чинники, в більшості випадків, можна звести до мінімуму шляхом ретельного дотримання профілактичних заходів.

Плануючи подорожі необхідно враховувати все, що може привести до   погіршення стану здоров’я та сприяти зараженню інфекційними захворюваннями тому що небезпека переїздів залежить не тільки від виду транспорту на якому вони здійснюються і стану мандрівника, а й  забезпечення відповідних житлових умов, гігієнічних і санітарних заходів, медичної допомоги, водопостачання у місці куди направляється  мандрівник.

Кожен  мандрівник   заздалегідь  повинен подбати про свою безпеку:

  • попросити туроператора  проінформувати  його про епідемічну ситуацію у тих країнах, до яких прямує;
  • враховуючи те, що багато інфекційних хвороб передаються через покуси  комах (комарів, кліщів), необхідно подбати про репеленти;
  • отримати консультацію у медпрацівника щодо необхідності проведення щеплень, якісної хіміопрофілактики, тощо щоб  уникнути зараження;
  • мити руки перед вживанням їжі та після кожного відвідування туалету;
  • не купатися на необлаштованих  пляжах;
  • не купувати продукти харчування сумнівної якості та у випадкових осіб;
  • віддавати перевагу бутильованій воді, при відсутності такої можливості, вживати водопровідну воду після кип’ятіння;
  • мати при собі  набір медикаментів для надання першої медичної допомоги в усіх можливих ситуаціях на час подорожі;
  • мати гігієнічне приладдя  в достатній кількості на весь періоду мандрівки, якщо немає упевненості в їх доступності за місцем  призначення.

Довідкова інформація :

За даними Європейського центру з контролю і профілактики  захворювань (ECDC) з лютого 2017 року в країнах європейського регіону спостерігається епідемічний підйом захворюваності на гепатит А. Загальне число постраждалих становить понад 330 осіб. Випадки зареєстровані в 13 країнах: Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Ірландія, Голландія, Португалія, Іспанія, Швеція і Великобританія.

Відмічається тенденція до росту захворюваності на малярію — протягом останнього десятиріччя в Європейських країнах  щорічно реєструється від 14 до 64 тис. випадків. У 2016 році серед цивільних громадян  в Україні зареєстровано 43 завізних випадки малярії, з яких 1 з летальним наслідком від тропічної малярії. З них громадянами України було завезено 32 випадки (74%), іноземцями – 11 випадків (26%).

Напруженою залишається  і ситуація з кору: у 2017 році в Європейському регіоні ВООЗ уже зареєстрували понад 1550 випадків захворювання. Більшість із них припадає на країни з ендемією кору – Німеччину, Італію, Польщу, Румунію, Францію і Швейцарію. Під загрозою в першу чергу знаходяться райони з низьким рівнем вакцинації. Також з початку року в Україні зафіксували 962 випадки захворювань на кір в 15 областях.

Підготовлено Бахмутською районною філією ДУ «Донецький ОЛЦ МОЗ України»