Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Офійний сайт Соледарської міської ради

З початку року 740 підприємств Донецької області підвищили рівень заробітної плати

Переглядів: 908

На жаль, сьогодні трудові відносини без належного офіційного оформлення, а також виплата заробітної плати у «конвертах» – це поширений спосіб ухилення від сплати податків. Насамперед для країни це ненадходження відповідних платежів у бюджет, а для працівників – у подальшому низький рівень пенсій та соціальних гарантій. У такій ситуації це спільна відповідальність і роботодавців і держави і найманих працівників, які при працевлаштуванні погоджуються на запропоновані умови.

Тому з метою недопущення неофіційного працевлаштування фіскальна служба Донецької області продовжує проводити заходи з детінізації трудових відносин.

Результатом роботи фахівців служби протягом січня-серпня 2017 року у цьому напрямку є офіційне працевлаштування 5329 громадян, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 8,3 млн грн, у тому числі 3,7 млн грн податку з доходів фізичних осіб та 4,3 млн грн єдиного внеску.

Головне управління ДФС у Донецькій області в черговий раз звертається до громадян з проханням вимагати від своїх роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро та чесно.

Завдяки проведеним 1011 зустрічам з керівниками підприємств регіону  740 з них підвищили рівень заробітної плати вище за мінімальний (з 01.01.2017 – 3200 грн), бюджет додатково отримав 3,5 млн грн податків і зборів.

До речі, відповідно до статистичних даних середньомісячна заробітна плата у Донецькій області становить 7334 грн, це один з найвищих показників серед регіонів України після м. Києва.

Головне управління ДФС у Донецькій області висловлює щиру вдячність сумлінним роботодавцям за їх небайдужість до своїх найманих працівників. Адже офіційна заробітна плата – запорука майбутнього громадян і держави в цілому.