Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Надання матеріального забезпечення деяким категоріям осіб

Переглядів: 1247
31.05.2018 - 14:10

Одним із важливих питань для деяких категорій осіб, які проживали на території, де органи державної влади не здійснюють свої повноваження, або фактичне місце проживання знаходиться в населених пунктах, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, та які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, що зареєстровані на тимчасово окупованій території України, є отримання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, право на яке вони не можуть реалізувати відповідно до Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105.

Однак, відповідно до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України деяким категоріям застрахованих осіб, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 24.01.2017 № 8 (далі – Порядок № 8), такі застраховані особи можуть отримати належне їм матеріальне забезпечення безпосередньо у відділеннях робочих органів Фонду.

Згідно з Порядком № 8 визначено механізм надання матеріального забезпечення для таких категорій населення:

  • особам, які перебувають (перебували) у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями чи фізичними особами, або були добровільно застраховані та переселилися з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції або зони надзвичайної ситуації;
  • особам, фактичне місце проживання яких знаходиться в населених пунктах, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, та які перебувають (перебували) у трудових відносинах із:

– підприємствами, установами, організаціями чи фізичними особами, що зареєстровані на тимчасово окупованій території України, в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, або в зоні надзвичайної ситуації;

– бюджетними установами, підприємствами та організаціями, що належать до сфери їх управління, які переміщені з населених пунктів, на території яких органи державної влади не здійснюють свої повноваження, в населені пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі, та відомості щодо зміни їх місцезнаходження внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, але які не забезпечили провадження своєї діяльності;

  • особам, стосовно яких страхувальником не виконано обов’язків щодо нарахування та виплати матеріального забезпечення за страховими випадками, які настали у період роботи застрахованих осіб, у зв’язку з відсутністю можливості встановлення місцезнаходження цього страхувальника.

Для отримання матеріального забезпечення слід звернутися особисто або через законного представника до відповідного відділення управління виконавчої дирекції Фонду за фактичним місцем проживання або реєстрації із заявою та необхідними документами.

Відповідно до Порядку № 8 передбачено надання матеріального забезпечення за такими видами:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);
  • допомога по вагітності та пологах;
  • допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві).

За зверненням застрахованих осіб спеціалісти відділення Фонду надають всебічну підтримку та допомогу. У разі потреби вони допомагають зібрати необхідну інформацію та документи для подальшого отримання матеріального забезпечення.

На підставі наданих застрахованою особою (або одержувачем допомоги) документів спеціалісти відділення Фонду не пізніше двадцяти днів від дня їх отримання призначають матеріальне забезпечення та виплачують його не пізніше десяти робочих днів від дня його призначення.

Кошти матеріального забезпечення перераховуються на поточний рахунок застрахованої особи (або одержувача допомоги), відкритий в установі банку.

Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області веде прийом застрахованих осіб з питань надання матеріального забезпечення за адресою: м. Бахмут, вул. Горбатова, буд.4, каб.1 (консультації за телефоном: 0627-44-53-79).

Бахмутське міське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування України
в Донецькій області