Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 140 гостей.

ExportUA

Сплата транспортного податку власниками авто

Переглядів: 632
13.09.2018 - 10:49

ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє:

 Відповідно до норм Податкового кодексу України власники певної категорії автотранспорту мають сплатити транспортний податок. Об'єктом оподаткування є легкові авто, віком не старше 5 років (з моменту виробництва) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат.

  Враховуючи, що розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня 2018 року становить 3723 грн., то зазначена сума дорівнює 1396125 грн. Щодо розміру середньоринкової вартості, то дану величину формує Мінекономіки. Для її розрахунку використовуються такі дані: марка, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм двигуна, тип коробки передач, пробіг. Ці дані є у відкритому доступі на сайті Мінекономіки. Ставка транспортного податку в річному вимірі становить 25 000 грн за автомобіль. Слід пам’ятати, що у випадку, коли ви є власником кількох автомобілів, які підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен автомобіль.

  Звертаємо увагу, що нарахування сум податку здійснюється контролюючим органом і до 1 липня поточного року відповідне повідомлення-рішення направляється платнику. З моменту отримання повідомлення-рішення, у платника є 60 днів для сплати транспортного податку. Для тих платників, які отримали повідомлення-рішення 30 червня, граничний термін сплати збігає 29 серпня.

  Разом з тим звертаємо увагу власників автомобілів, які за вказаними параметрами підпадають під об’єкт оподаткування, якщо ви не отримали повідомлення-рішення (в силу різних причин, в тому числі через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним), слід негайно звернутися до органу фіскальної служби за місцем проживання для сплати належної суми податку. Адже несвоєчасна сплата створює для платників додаткові фінансові навантаження у вигляді штрафу.